Tonya Paulsson med sitt medaljlag i gymnastik. Foto: OIS

Publicerad 11 oktober 2018

Lagbrons och ny finalplats för Tonya

Tonya Paulssons fina prestationer i gymnastik har bidragit till en bronsmedalj för hennes lag. En slutlig 13:e plats i bom gav också Tonya en startplats i den individuella mångkampsfinalen.

Tonya stod på hennes bomserie efter en nervös morgon. Efter tre dagars tävlingar i rad börjar gymnasterna bli mentalt slut men Tonya kunde fokusera tillräckligt för att stå på hela sin bomserie som var den avslutande grenen i det individuella mångkampskvalet och den mixade internationella lagtävlingen för alla gymnastikgrenar. Poängen 11,800 gav henne trettondeplats i redskapet. I mångkampskvalet klättrade Tonya till en slutlig 12:e plats (48,132 poäng) och hon tog en biljett bland de 18 mångkampsfinalisterna med god marginal.

- Bom är redskapen Tonya har haft mest problem med så det är så roligt att hon kunde stå i dag, säger Tonyas tränare Janie Ahlström efter tävlingen.

Det krävs långa prispallar på de internationella lagtävlingarna i Buenos Aires. Foto: OIS

Gymnastiktävlingarna på ungdoms-OS har ett annat upplägg än vanliga mästerskap. I stället för att mångkampskvalet avgörs under en dag så har det varit ett grenkval per dag i fyra dagar samtidigt som de övriga gymnastikgrenarna trampolin, rytmisk gymnastik och akrobatik.

Tonyas lag heter Tjusovitna och bestod även av Viktoryia Achotinikava och Ilya Famenkou, Vitryssland, akrobatik, Brandon Briones, USA, Adam Tobin, Storbritannien och Mohamed Afify, Egypten, artiskisk gymnastik pojkar, Indira Ulmasova, Uzbekistan, Karla Perez, Guatemala och Tonya Paulsson, Sverige, artistisk gymnastik flickor, Lidiia Iakovleva, Australien, Aino Yamada, Japan och Lilly Rotaermel, Tyskland, rytmisk gymnastik, Santiago Escallier, Argentina och Antonia Sakellaridou, Grekland, trampolin.

I pojkarnas artistiska gymnastik gjorde Marcus Stenberg en bra insats i det sista redskapet, räck. Med 12,300 poäng säkrade han en 16:e plats i mångkampskvalet och är därmed klar för dagens final. Marcus lag, Dong, slutade på femteplats i lagtävlingen.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper