Den svenska truppen samlad inför invigningen av världsungdoms-OS i Buenos Aires. Foto: SOK.

Publicerad 7 oktober 2018

Ungdoms-OS invigt i Buenos Aires

Hela staden Buenos Aires ska få känna passionen av ett olympiskt spel. Därför var invigningsceremonin öppen för alla och hölls på en öppen yta inne i den argentinska huvudstaden.
- Visionen är att ge idrott till folket i Buenos Aires och Argentina. Därför är också öppningsceremonin öppen för alla som vill komma, sade IOK:s ordförande Thomas Bach på presskonferensen inför invigningen.

Rekordpublik vid invigningen av ungdoms-OS. Foto: IOK.

Rekordpublik vid invigningen av ungdoms-OS. Foto: IOK.

Det var första gången som en invigningsceremoni till ett olympiskt spel hölls på en öppen yta, på Avenida 9 de Julio i de centrala delarna av Buenos Aires. Totalt beräknas över 200 000 åskådare ha varit på plats för att bevittna den mäktiga invigningsshowen.

För svensk del var det golfspelaren Ludvig Eriksson som bar den svenska fanan under invigningen. Den svenska truppen består av 18 idrottare och 17 ledare. Tävlingarna för svensk del inleds under söndagen och spelen pågår till den 18 oktober. Totalt kommer över 4 000 tonåringar från över 200 länder tävla i 241 grenar i totalt 32 olika sporter.

De första svenskarna som ska tävla blir det svenska beachvolleybollparet David Åhman Länk till annan webbplats./Jonatan Hellvig Länk till annan webbplats. som ställs mot ett tyskt par i sin premiär. Matchen inleds klockan 14.00, svensk tid. Tidskillnaden mellan Sverige och Argentina är fem timmar.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper