Den tvåfaldiga olympiern Anna Laurell Nash instruerar boxning på Ribban i Malmö. Foto: SOK

Publicerad 6 juni 2018

Solen strålade över Olympic Day i Malmö

Den olympiska dagen firas internationellt den 23 juni. Men i Sverige har vi Olympic Day flera gånger om året. Tusentals barn testade den gångna helgen på 27 olika idrotter under strålande sol på Ribersborg i Malmö.

Skidskytten Tord Wiksten instruerar skytte. Foto: SOK

Lyser solen alltid i Malmö? Vi på Sveriges Olympiska Kommitté börjar nästan tro det. Under alla de år som Olympic Day har besökt Malmö och "Ribban" har det varit strålande sol och varmt nästan varje gång. Dessa dagar, 1-3 juni, var inga undantag. Solen sken från en klarblå himmel under alla tre dagarna. På fredagen intog cirka 800 skolelever i åk 4-6 Ribban och fick prova på massor av olika idrotter tillsammans med de lokala idrottsföreningarna och ett gäng olympier. Totalt gick det att testa på 27 olika idrotter, allt från amerikansk fotboll till tennis.

Olympierna Simon Sjödin, Jenny Fransson, Nathalie Larsson och Lars Lewén. Foto: SOK

Flera olympier på plats

Simmaren Simon Sjödin var med på Olympic Day för första gången. Han hoppade direkt med i idrottandet och peppade och utmanade barnen i alla möjliga grenar.

- Jag hade räknat med en träningsfri dag i dag men det blev ju nästan mer träning en vanligt, sade Simon med glimten i ögat när dagen var slut.

Under helgen var Olympic Day öppet för allmänheten och strandområdet var välbesökt. Det blev massor av idrottande och också en hel del bad i värmen.

Olympierna utmanades i allt från boxning och innebandy till beachvolleyboll och bågskytte. Boxaren Anna Laurell-Nash visade lite trix i boxningsringen och barnen sög åt sig av allt hon hade att säga. Andra olympierna som var på plats var skicrossåkaren Lars Lewén, brottaren Jenny Fransson, skeetskytten Nathalie Larsson och skidskytten Tord Wiksten.

Nästa gång i Kungsträdgården

Tusen tack till alla föreningsledare och andra funktionärer som jobbade hårt i värmen. Utan er vore det inte möjligt för oss att genomföra Olympic Day!

Nästa gång Olympic Day genomförs i Stockholm och Kungsträdgården 10-11 augusti. Tidigare i maj var Olympic Day på plats på Liseberg i Göteborg.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper