Anna Hasselborg under damernas match mot Danmark. Foto: TT

Publicerad 14 februari 2018

Curlingturneringarna är igång

Båda svenska curlinglagen gjorde tävlingsdebut under onsdagen. Båda lagen mötte Danmark i öppningsmatcherna och vann varsin betryggande seger.

Lag Edin spelade två matcher under dagen, öppningsmatchen mot Danmark vann killarna komfortabelt med 9-5. Matchen avgjordes redan i femte omgången då Niklas Edin snyggt smet förbi den danska garden med sin sistasten och skaffade Sverige tre poäng.

– Det var en väldigt bra öppningsmatch, faktiskt en av de bättre som jag varit med om i en så här stor tävling. Det var en genomgående solid insats och alla små misstag kom åt rätt håll med rätt marginal. Framförallt när vi hade tagit ledningen, säger Niklas Edin till Radiosportens Mats Fagerström.

Oskar Eriksson under matchen mot Danmark. Foto: TT

Även herrarnas andra match mot Sydkorea blev en relativt enkel vinst för de svenska laget. De var aldrig hotade och Sydkorea gav upp matchen efter den nionde omgången med siffrorna 7-2 till Sverige.

De svenska damerna följde efter i samma fotspår och presterade en förstklassig premiärmatch. Efter en tidig 5-1 ledning hade de full kontroll på matchen och det slutade med svensk seger 9-3, redan efter åtta spelade omgångar.

– Det kändes jättebra, vi kontrollerade matchen. Klart att det var lite pirrigt men jag tror att det bara gör oss bättre, säger Anna Hasselborg till Radiosporten efter segern.

Annie Svedin och Sara Grahn under matchen mot Schweiz. Foto: TT

Damkronorna föll mot Schweiz

Damkronorna spelade sin sista gruppspelsmatch i ishockeyturneringen mot Schweiz och gick på sin första förlust med 1-2. När Anna Borgqvist kvitterade till 1-1 i tredje perioden såg det för en stund ut som att matchen skulle kunna vända men bara några minuter senare lyckades Schweiz sätta sitt andra mål i ett power play, ett resultat som stod sig matchen ut.

-När jag gjorde mål trodde jag vi hade en bra chans att ta dem. Men de har ett bra lag och när de gjorde mål i power play så blev det tufft för oss. Men vi är ett bra lag och vi fortsätter att kämpa. Det var nära att vi kvitterade till 2-2 men inte den här gången, säger Anna Borgqvist efter matchen.

Schweiz blir därmed segrare i grupp B och Sverige tar andraplatsen. Sverige kommer få möta det lag som blir trea i grupp A, vilket avgörs under torsdagen.

Inställda tävlingar

Både damernas slalomtävling och damernas distanstävling i skidskytte blev inställda idag på grund av vinden. Skidskyttetävlingen kommer att köras imorgon, torsdag kl. 09.15. Damernas slalomtävling är flyttad till fredag den 16 februari kl. 02.00. Andra åket startar kl. 05.15.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper