Stina Nilsson går i mål som olympisk mästare. Foto: TT

Publicerad 13 februari 2018

Guld-Stina glänste

Stina Nilsson dominerade damernas sprint och vann guldet med förkrossande marginal före norska Maiken Caspersen Falla och Yulia Belorukova från Ryssland.

- Jag känner mig väldigt rörd och glad. Jag har känt mig stark hela dagen så att kunna vinna var fantastiskt. Det betyder väldigt mycket. Jag har jobbat så hårt för detta, så många år. Det har varit upp och ner och att vinna guldet idag är något som jag kommer vara stolt över hela mitt liv, säger en känslofull Stina Nilsson efter tävlingen.

Hanna Falk var också med i finalen och slutade på en femteplats. Anna Dyvik gjorde en fin OS-debut och tog sig till semifinal. Ida Ingemarsdotter hade otur med en kastvind i sin kvartsfinal och tävlingen tog slut redan där.

Stina Nilsson och Hanna Falk under sprinttävlingen. Foto: TT

Oskar OS-femma i debuten

På herrsidan blev det favoriten Johannes Foesflot Klaebo från Norge som vann före Frederico Pellegrino, Italien och Alexander Bolshunov från Ryssland. Oskar Svensson tog sig glädjande till final och slutade på en fin femteplats i sin OS-debut.

För Teodor Peterson tog det stopp i semifinalen och Calle Halfvarsson och Viktor Thorn var färdigåkta i kvartsfinalen.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper