Foto: Andreas Hillergren, TT

Publicerad 12 februari 2018

Samuelsson silverskrällde

Sebastian Samuelsson skrällde och tog Sveriges andra OS-medalj i skidskyttets jaktstart.

OS-debutanten och junioren Sebastian Samuelsson gick ut som 14:e man i jaktstarten och gjorde ett helt makalöst lopp där han klättrade ända upp till OS-pallen.

Det var återigen svåra förhållanden på skidskyttebanan och Sebastian lyckades verkligen hålla ordning på skyttet. Endast en bom i tredje skyttet och snabb skidåkning bäddade för den fina klättringen. I sista skyttet visade Samuelsson på iskyla när konkurrenterna lämnade vallen en efter en och Samuelsson stod kvar och tryckte av sitt sista skott – en träff. Han gick ut som trea på spurtvarvet, körde ikapp och förbi tysken Benedikt Doll och säkrade ett svenskt silver. Tävlingen vanns av fransmannen Martin Fourcade.

Sebastian Samuelsson går i mål som silvermedaljör. Foto: TT

-Jag var verkligen fokuserad på mitt skytte och det sista skyttet var riktigt tufft mentalt, säger Sebastian Samuelsson efter loppet.

Sebastian Samuelsson presenterade sig i olympiska sammanhang för tre år sedan när han tog ett guld och ett silver på Ungdoms-OS. Och nu har han ett silver på OS.

-Jag tittar fortfarande upp på resultattavlan för att se resultatet. Jag tror nog inte riktigt jag kommer förstå förrän jag får medaljen om halsen, säger Sebastian Samuelsson.

Hanna Öberg i damernas jaktstart. Foto: TT

Även i damernas jaktstart blev det riktigt fina svenska placeringar. Hanna Öberg klättrade två placeringar till en slutlig femteplats och Mona Brorsson tog hela 17 placeringar och slutade på en tiondeplats. Damernas jaktstart vanns av Laura Dahlmeier, Tyskland före Anastasiya Kuzmina, Slovaken och Anais Bescond, Frankrike.

Damkronorna. Foto: TT

Damkronorna klara för kvarsfinal

Damkronorna vann sin andra match i gruppspelet mot Korea med 8-0. Det svenska laget är nu klart för kvartsfinal. Nu väntar den avslutande gruppspelsmatchen mot Schweiz på onsdag som avgör vem som vinner gruppen.

 

Ingen svensk i puckelfinalen

Tyvärr blev det ingen svensk i finalen i puckelpist. Walter Wallberg var snubblande nära då han kom på en 11:e plats i den andra kvalomgången och missade finalen med ynka 0,15 poäng.

Läs mer

Se alla svenska resultat i OS-guiden

Partners

Huvudsponsorer, logotyper