Publicerad 26 september 2017

Öppnade portarna för idrottande barn

För andra året i rad besökte Olympic Day nöjesparken Liseberg i Göteborg. I år hade programmet utökats med en skoldag. Det blev tre fantastiska dagar, den 22-24 september, med totalt över 7000 besökare!

På fredagen fanns cirka 500 elever från olika skolor i Göteborg på plats för att få idrotta ihop med ett tjugotal lokala idrottsföreningar och fem olympier. Det var ett gäng taggade barn som fick börja sin skoldag med Olympic Days traditionsenliga OS-invigning och stämningen fortsatte sedan under hela dagen. Under lördagen och söndagen var Olympic Day öppet för allmänheten. Göteborgs stad hade bekostat ett riktat vykortsutskick till 9000 barnfamiljer i prioriterade områden. Eftersom Olympic Day ska vara gratis för alla barn bjöd Liseberg alla barnfamiljer på inträdet och när helgen summerades hade Olympic Day på Liseberg besökts av över 7000 personer.

- Göteborgs stad och Liseberg har gjort en fantastisk marknadsföring för att nå så många barnfamiljer som möjligt. Flera av familjerna besökte parken för första gången, berättar Nathalie Larsson som administrerar dagen från SOK:s sida.

Olympierna som var med gick som vanligt runt och idrottade med barnen. Max Salminen, seglare som tog OS-guld i London 2012 och dessutom vann VM-guld för ett par veckor sedan, var en av olympierna som var med. Han fick sig en brottningslektion av Jenny Fransson, OS-bronsmedaljör i brottning i Rio 2016. Även om Max är mycket större än Jenny så såg det ut som att Jenny gick segrande ur den striden. OS-fyran i skeetskytte från Peking 2008, Nathalie Larsson fick även hon gå ett par hårda matcher på brottningsmattan mot riktigt tuffa tjejer. Emma Wertsén, fäktning och Johan Röjler, skridsko, var också på plats under dagarna. Emma tog sig an klätterväggen med bravur och Johan visade skridskoteknik på skridskoföreningens slideboard.

Det var full fart hos idrottsföreningarna från öppning till stängning under båda dagarna. Idrottsföreningarnas egna ledare håller i programmet för sin egen idrott. Som vanligt gör de superjobb och får visa upp sin verksamhet för föräldrar och deras nyfikna barn som får testa på under lekfulla former.

SOK:s förhoppningar och syftet med att arrangera Olympic Days är att barnen som är på plats kan hitta en idrott de vill fortsätta träna och att föreningarna på så sätt får nya medlemmar. Det finns en idrott för alla. Det gäller bara att hitta den som passar just dig!

Partners

Huvudsponsorer, logotyper