Övre raden: Lovisa Claesson, Anita Östlund, Nils van der Poel, Erik Mobärg, Alexandra Eldebo, Michaela Meijer, Sebastian Samuelsson, Nedre raden: Lisa Andersson, Sarah Lahti, Lovisa Lindh, Chardine Sloof. Foto: SOK

Publicerad 6 september 2017

Med sikte på OS

På SOK:s kick-off för Topp och talang stöts och blöts de nya aktivas egna satsningar mot OS.

SOK:s kick-off är till för att ge de som nyligen tagits in i SOK:s Topp och talang mer information om vad det innebär att vara med i gruppen. Samtidigt är det också ett tillfälle för de aktiva att tänka igenom sin satsning och diskutera den med sina idrottskollegor från andra idrotter som är i samma situation.

- I höstens samling har vi gjort lite extra plats i programmet för att samtala med varandra. Alla har liknande målsättningar men olika förutsättningar och vägar för att nå dem. Det ger massor av inspiration och nya infallsvinklar på sin egen situation, säger Carolina Lundqvist. Carolina är beteendevetare på SOK och ansvarig för samlingen tillsammans med kollegan Henrik Gustafsson.

Gruppen får en grundlig genomgång i SOK:s verksamhet. SOK:s sportchef Thomas Engdahl presenterar hur Topp och talang är uppbyggt och hur stödet är utformat. Ansvariga från de olika områdena i SOK:s resursteam ger en överblick över den experthjälp som finns att tillgå inom medicin och rehab, fysisk träning, nutrition och prestationspsykologi. Marknadsavdelningen ger den ekonomiska bilden och förklarar att hela stödprogrammet är finansierat av SOK:s partners.

De får också inspiration från en olympier som gjort samma resa själv, boxaren Anna Laurell Nash berättar om sin långa karriär som omfattar två olympiska spel och en silvermedalj från Europeiska spelen i Baku 2015. Anna är också medlem i SOK:s aktivas kommitté, det utskott som gör det möjligt för de aktiva att själva påverka hur SOK bedriver sin verksamhet.

Deltagarna i höstens kick-off

Michaela Meijer, friidrott
Lovisa Lindh, friidrott
Sarah Lahti, friidrott
Anita Östlund, konståkning
Lovisa Claesson, rodd
Alexandra Edebo, skicross
Erik Mobärg, skicross
Lisa Andersson, skicross
Chardine Sloof, skidskytte
Sebastian Samuelsson, skidskytte
Nils van der Poel, skridsko

Partners

Huvudsponsorer, logotyper