Publicerad 29 augusti 2017

Henrik Forsberg ny sportchef hos SOK

Henrik Forsberg blir ny sportchef på Sveriges Olympiska Kommitté. Nya idrotter på OS-programmet och kommande satsningar på fler unga aktiva i Topp- och Talangprogrammet gör att SOK förstärker.

Henrik Forsberg. Foto: TT

Henrik Forsberg. Foto: TT

Henrik Forsberg kommer närmast från en anställning som sportchef för det framgångsrika simförbundet.

- Ett fantastiskt bra tillskott för vår del. Henrik blir en mycket viktig person som en av sportcheferna i vårt framtida olympiska arbete, säger SOK:s verksamhetschef Peter Reinebo.

Henrik Forsberg har jobbat som sportchef på simförbundet i nästan sju år, under en period som simförbundet har etablerat ett nationellt träningscentrum och simlandslaget haft stora framgångar i internationella mästerskap.

- Det har varit en fantastisk tid med simningen, men jag känner mig väldigt inspirerad att gå vidare till SOK. Olympiska spel är det största som en idrottare kan vara med om och nu får jag chansen att jobba med OS-frågor och olika idrotter varje dag, säger den 44-årige Forsberg.

Henrik Forsberg har verkat som simtränare sedan mitten på 90-talet i SK Lödde och var elittränare med verksamhetsansvar i Spårvägen SF perioden 2004-2010. Han blev tränare för det svenska juniorlandslaget år 2000 och fungerade som junior- och senioransvarig i förbundets simkommitté från 2005. Forsberg tillträdde som simningens sportchef i januari 2011 och börjar sin nya anställning hos SOK den 1 oktober.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper