Tilde Johansson. Foto: SOK

Publicerad 25 juli 2017

Brons i sista hoppet

Tilde Johansson från Falkenbergs IK tog brons i längdhopp på Ungdoms-OS, EYOF i Györ.

Det var ganska svåra förhållanden i längdhoppsgropen med byig medvind. Tilde gick in i tävlingen med klart högsta personbästa på 6,50 och som en favorit till guldet. Men hon fick inte riktigt ansatsen att stämma och inför sista hoppet låg hon på en femteplats. Trots långt kvar till plankan fick hon till 6,10 i sista hoppet och klättrade upp till bronsplatsen.

- Jag kände mig inte direkt nervös innan tävlingen, men det var svårt idag och jag fick inte till det som jag ville, säger Tilde Johansson efter tävlingen.

Förutom Tilde så tävlade ytterligare tre svenska tjejer på friidrottsarenan idag. Kajsa Kjellergren slutade på en fjärdeplats på 100 meter och Elina Karvonen blev sjua i släggtävlingen. Gäel de Coninck gick vidare till torsdagens final på 800 meter efter att ha vunnit sin semifinal.

Robin Hansson under försöken på 400 m frisim på Ungdoms-OS i Györ 2017. Foto: Zoltan Mekli, EYOF Györ 2017

Robin Hansson under försöken på 400 m frisim på Ungdoms-OS i Györ 2017. Foto: Zoltan Mekli, EYOF Györ 2017

Nytt monsterlopp av Robin Hansson

I simbassängen stod gårdagens guldmedaljör Robin Hansson för ytterligare en suverän prestation. Han slutade på fjärde plats i finalen på 400 meter frisim med tiden 3.55,28. Ett personligt rekord med hela 4,3 sekunder och den fjärde bästa tiden i Sverige genom tiderna!

Även Linus Kahl gjorde en stark prestation på 50 m frisim där han slutade på 16:e plats, också där med personligt rekord i både försök och semifinal. Gloria Muzito gick vidare till morgondagens final på 100 meter frisim.

Joakim Lenberg efter avslutat program i ringarna under mångkampskvalet i Györ. Foto: Zoltan Kun, EYOF Györ 2017

Joakim Lenberg efter avslutat program i ringarna under mångkampskvalet i Györ. Foto: Zoltan Kun, EYOF Györ 2017

Bra dag i gymnastikhallen

I gymnastikhallen tävlade idag det svenska pojklaget bestående av Christian Cindric, David Rumbutis och Joakim Lenberg. Laget fick ihop 150,550 poäng och slutade på en 10:e plats i lagtävlingen där 27 länder tävlade.

- Det här är ett fantastiskt resultat av de svenska juniorerna, som än en gång visar att de vill ta sig in i Europatoppen, säger förbundskapten Fredrik Pierreville i ett pressmeddelande från gymnastikförbundet.

Invididuellt kvalade David Rumbutis in som 11:a i pojkarnas mångkampsfinal som avgörs på torsdag.

Tempolopp

Både flickornas och pojkarnas tempolopp avgjordes idag, utan några framskjutna svenska placeringar. Av flickorna blev Wilma Olausson bäst på en 18:e plats, 48 sekunder efter segraren. I pojkarnas lopp blev Anton Dahlbom bästa svensk på en 28:e plats. Båda lagen laddar om till torsdagen då det är linjelopp på programmet.

Inget avancemang på judomattan

Emil Henriksson fick inte till det idag när pojkarnas -55 kilostävling avgjordes. Han förlorade sin första match mot Beka Tsifiani från Georgien på 4 Wasari. När Georgien gick till semifinal fick Emil ytterligare en chans i återkval mot Louka Loukas från Cypern men tyvärr blev det förlust även där för Emil. På torsdag är det dags för Mark Johansson och Marcus Edlund att gå upp på judomattan.

Jack Karlsson Wistrand tackar Antreas Djakouris från Cypern efter vinsten i första omgången av singelturneringen. Foto: Krisztian Lakatos, EYOF Györ 2017

Jack Karlsson Wistrand tackar Antreas Djakouris från Cypern efter vinsten i första omgången av singelturneringen. Foto: Krisztian Lakatos, EYOF Györ 2017

Äntligen spel på tennisbanan

De svenska tennisspelarna som tvingades vänta på uppskjutna tävlingar under gårdagen fick äntligen spela klart sina första matcher idag. Alla spelarna, Frida Bostrand, Olivia Malm, Isac Strömberg och Jack Karlsson Wistrand vann sina första matcher i singelturningen. Isac förlorade tyvärr i andra omgången. De båda lagen förlorade sina dubbelmatcher i första omgången.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper