Publicerad 5 juni 2017

1500 barn idrottade på Ribban

För fjärde året på rad arrangerades i helgen Olympic Day på Ribban i Malmö. Under fredagen fanns 700 elever från stadens skolor på plats och under lördagen och söndagen var det öppet för allmänheten. Under hela helgen har uppskattningsvis 1500 barn provat idrotter på Ribbans strand.

Att Olympic Day verkligen har blivit populärt i Malmö råder inget tvivel om. När anmälan för skolorna öppnades tog det mindre än tre minuter innan det var fullbokat! Olympic Day inleddes med en invigning på fredag morgon där alla elever fick se Olympierna tåga in med den olympiska flaggan tillsammans med alla de 36 idrottsföreningar som fanns på plats för att visa upp sina idrotter. Invigningen avslutades med den svenska nationalsången och sen var det dags för alla elever att bege sig ut på de olika aktiviteterna. Det var verkligen fullt ös hela dagen och idel glada miner både bland lärare, elever och föreningsledare.

Invigning av Olympic Day i Malmö med Nathalie Larsson, Anna Laurell, Johan Eurén, Tommy Krantz, Jenny Fransson och Max Salminen. Foto: SOK

Invigning av Olympic Day i Malmö med Nathalie Larsson, Anna Laurell, Johan Eurén, Tommy Krantz, Jenny Fransson och Max Salminen. Foto: SOK

En av Olympierna som fanns på plats var seglaren och OS-guldmedaljören från London 2012 Max Salminen.

– Vilken lyx för barnen att få kunna prova på så många olika idrotter på samma ställe, säger Max som var med på en Olympic Day för första gången.

En förening som också deltog på Olympic Day i Malmö för första gången var Malmö Orienteringsklubb.

- Redan på fredagen kändes det bra efter att cirka 100 skolelever provat på att springa vår bana. Vi är ju med på Olympic Day för första gången och mina förväntningar på antal besökande på lördagen var inte så stora. Men tji fick jag. Vi hade mer än 200 barn med föräldrar som provade att springa under lördagen. Det känns som om många kommer att fortsätta på våra parkorienteringar i sommar, säger Mats Håkansson från Malmö Orienteringsklubb.

OS-guldmedaljören i segling från London 2012, Max Salminen, känner sig hemma i segelbåten på Olympic Day i Malmö. Foto: SOK

OS-guldmedaljören i segling från London 2012, Max Salminen, känner sig hemma i segelbåten på Olympic Day i Malmö. Foto: SOK

Under lördagen och söndagen var Olympic Day öppet för allmänheten och området fylldes snabbt på med idrottssugna barn. En del av barnen var kvar i flera timmar och utnyttjade verkligen möjligheten att få prova alla idrotter. Inte ens söndagens strilande regn stoppade Malmöborna och det var faktiskt en hel del barn som kom och idrottade trots regnet!

– Det har varit en otroligt lyckad dag och jag har fått massor av positiv feedback från lärare och elever som hoppas att vi kommer tillbaka nästa år, säger Nathalie Larsson, ansvarig för Olympic Day i Malmö.

Hit kommer också Olympic Day i år

4-5 augusti, Kungsträdgården, Stockholm
22-24 september, Liseberg, Göteborg

Partners

Huvudsponsorer, logotyper