Hans Vestberg, ordförande SOK. Foto: TT

Publicerad 4 april 2017

Hans har fått nytt jobb

Hans Vestberg har fått ett nytt jobb på den amerikanska teleoperatören Verizon där han blir chef för det nya affärsområdet Nätverk och teknik.

Hans, grattis till ett nytt jobb!

Tack, det ska bli en väldigt rolig utmaning.

Hur kan du kombinera detta jobb med ditt ordförandeskap för SOK?

Jag kommer fortsatt att kunna lägga lika mycket tid på SOK som året som varit. Som förtroendevald och volontär ordförande ska jag leda styrelsens arbete och bära vissa nyckelkontakter utåt. Det kommer även framöver att gå bra tillsammans med en styrelse som fungerar som ett lag och är väldigt aktiv samt ett skickligt och rutinerat kansli. Vi kommer att forma arbets- och kommunikationsrutiner för den här situationen och jag kommer att pendla mellan Sverige och USA. Jag brinner för SOK och mitt uppdrag, som är mycket stimulerande och roligt, och ser det som ett långsiktigt åtagande om jag blir omvald på årsmötet om två veckor. Både SOK:s styrelse och valberedning har givit sitt stöd och det är förstås både en förutsättning och känns positivt för mig.

Vilka är de viktigaste frågorna för SOK framöver?

Finansieringen, både den kommersiella till Topp- och Talangprogrammet och den statliga till OS-uppdraget, samt att utveckla SOK för framtiden i dialog med OSF. Sedan ska vi de närmaste två åren försöka skapa förutsättningar för att vinna vinter-OS till Stockholm 2026! Det här är förstås spännande utmaningar och de blir också mitt huvudsakliga fokus som ordförande för SOK.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper