Nikolaj Majorov under kortprogrammet. Foto: EYOF Erzurum

Publicerad 15 februari 2017

Kramp stoppade Nikolaj

Nikolaj Majorov slutade på en 10:e plats i pojkarnas konståkning i EYOF Erzurum 2017.

Nikolaj Majorov låg 10:a inför det avslutande fria programmet på Europeiska vinterolympiska ungdomsfestivalen EYOF i Erzurum och var taggad att ge allt han hade. Han började programmet bra men fick plötsligt krampkänningar i bröstet och stannade upp i åkningen några sekunder. Han fortsatte åkningen men fick ytterligare en krampkänning där han var tvungen att stanna upp. Trots detta så fullföljde han sitt program till slutet.

Han omhändertogs av organisationens läkare direkt och fördes till sjukhus där han undersöktes grundligt med röntgen, EKG, ultraljud och blodprover. Alla prover visade sig normala och det var enligt läkarna den höga höjden var orsaken. Nikolaj har vuxit mycket det senaste året vilket läkarna trodde kunde vara en bidragande faktor, berättar Irina Majorov som är Nikolajs tränare och mamma.

- Det var hemskt att vänta på svaren, jag var jätterädd. Men det är skönt att höra att allt var normalt och att det inte är någon fara med honom. Servicen på sjukhuset var fantastisk, säger Irina Majorov.

Erzurum ligger på hög höjd (1800 möh) och Irina berättar att det inte bara var Nikolaj som hade svårt med att acklimatisera sig till höjden. Många deltagare hade problem att fullfölja sina fria program.

- Naturligtvis hade Nikolaj velat prestera bra och är nedslagen nu. Men han har fått många erfarenheter av det här och det kommer han ha med sig i framtiden, säger Irina Majorov.

Tävlingen vanns av Petr Gummenik, Ryssland före Daniel Grass, Italien och Nika Egadze, Georgien.

Resultat:

1. Petr Gummenik, Ryssland 195,21p
2. Daniel Grass, Italien 178,24p
3. Nika Egadze, Georgien. 155,18p
10. Nikolaj Majorov, Sverige 124,97p

 

Höjdpunkter från pojkarnas kortprogram

Nikolaj Majorov är förste åkare i filmen. Källa: EYOF Erzurum

Partners

Huvudsponsorer, logotyper