Nikolaj Majorov, konståkning. Foto: #skatesweden

Publicerad 4 februari 2017

Ännu en Majorov blir olympisk

Konståkaren Nikolaj Majorov kommer att representera Sverige vid EYOF i Erzurum i februari.

Den trettonde vinterversionen av Europeiska ungdomsolympiska festivalen, EYOF arrangeras den 12-17 februari i Erzurum, Turkiet. 1300 aktiva och ledare kommer att delta.

Sverige representeras av en aktiv i herrarnas konståkning. Det blir den 16-åriga Nikolaj Majorov från Luleå som till vardags tävlar för Luleå Konståkningsklubb. Nikolaj är bror till olympiern Alexander Majorov som tävlade i herrarnas konståkning i Sotji 2014. Något som troligen är både inspirerande och motiverande för Nikolaj är att även Alexander började sin internationella karriär på EYOF. Alexander Majorov var med i spanska Jaca 2007, där han fick med sig en silvermedalj.

Nikolaj Majorov, konståkning. Foto: #Skatesweden

Nikolaj Majorov, konståkning. Foto: #Skatesweden

Fullt ös redan första dagen

Invigningen i Erzurum är den 12 februari. Tävlingarna för Nikolaj går igång redan dagen efter invigningen med det korta programmet följt av det fria programmet den 15 februari. Spelen avlutas sedan den 17 februari.

Festivalen EYOF har arrangeras för såväl sommar som vinter sedan 1991. Det är en internationell tävling för åldrarna 14-18 år. Syftet med festivalen är att ge ungdomar chansen att få erfarenheter av att tävla i ett olympiskt sammanhang samt att kommunicera de olympiska värderingarna vänskap, excellens och respekt.

Läs mer om tävlingen här

Partners

Huvudsponsorer, logotyper