Publicerad 7 december 2016

Rasmus på väg mot toppen!

Rasmus Wranå har precis fyllt 22 och vunnit EM-guld! Efter att ha klivit in i laget under juni så är han nu en av de bästa i Europa.

- Känslan att vinna EM-guld är obeskrivlig, jag hade inte kunnat tänka mig det här för ett år sen, helt otrolig känsla. Vi har haft en riktig bra höst, vi har vunnit andra turneringar, vi har det i oss, säger Rasmus.

Lag Edin och Rasmus har på kort tid spelat nio turneringar och vunnit sex. Bland annat tog de i mitten av november, sin andra grand slam-seger genom att vinna Tour Challenge i Cranbrook.

- Vi är riktigt starka just nu. Det känns riktigt bra, säger Rasmus.

 

Rasmus är även den enda som spelat en mixed dubbel-tävling, något han gjorde i Innsbruck 2012, tillsammans med Kerli Zirk, Estland. Mixed dubbel blir nu en ny gren under PyeongCheng 2018 och Rasmus har en del tips till eventuella svenska spelare.

- Det gäller att hitta någon man kan vara med hela tiden eftersom man bara är två. Varje sten betyder ännu mer och spelet blir mer intensivt. Som spelare går man ofta upp och sopar sina egna stenar då man inte har några egna sopare.

Rasmus och lag Edin att fortsätta köra vidare och nästa tävling blir Boost National i Kanada den 6 december.

- Nu är det ännu en grand slam. De största tävlingarna sker framöver i Kanada. Det är två såna vi har vunnit i år så en tredje skulle sitta fint. Sen hoppas vi på VM i april!

Partners

Huvudsponsorer, logotyper