Publicerad 12 oktober 2016

Olympic Day 2016 är nu över!

Årets sista Olympic Day dagar är nu genomförda och det är dags att summera ett roligt år.

Året inleddes redan den 8 januari i Piteå och det blev en bra start som följdes av ett litet uppehåll innan det var dags att dra igång sportlovsturnén. Det var en rolig, men intensiv period där vi hade tolv Olympic Days under två- och en halv vecka.

Turnén började med några dagar i Stockholmsområdet för att sen dra vidare upp till Åre, Sälen och Hassela. Efter avslutad sportlovsturné fortsatte arbetet med planeringen inför vårens och höstens Olympic Days.

Trefaldiga Olympiern och skridskoåkaren Johan Röjler fanns på plats under Olympic Day i Piteå 2016. Foto: SOK

Trefaldiga Olympiern och skridskoåkaren Johan Röjler fanns på plats under Olympic Day i Piteå 2016. Foto: SOK

I maj var det dags att återigen bege sig ut på vägarna. Ett antal skoldagar genomfördes innan det var dags för vårens stora event; Olympic Day på ”Ribban” i Malmö. Hela 30 föreningar fanns på plats och visade upp delar av Malmös fantastiska utbud av idrotter. Malmö visade sig från sin absolut bästa sida och bjöd på strålande sol och 25-30 grader varmt alla tre dagar. Vädret bidrog till att det var otroligt mycket folk på plats vilket var fantastiskt att se.

- Jag har varit med på många Olympic Days vid det här laget och jag skulle nog ranka de här dagarna som bland de absolut bästa jag har varit med om. Det har varit otroligt mycket människor på plats och alla är så glada och positiva vilket gör att det bli en härlig stämning, säger Nathalie Larsson, projektledare för Olympic Day.

Under juli tog Olympic Day gänget semester och laddade inför höstens dagar. När det så var dags för Solskensdagarna med Olympic Day i Kungsträdgården i början på augusti var det även dags för OS i Rio de Janeiro att invigas.

Det var ett lyckat koncept att kunna visa bilder från OS på storbildsskärm i Kungsträdgården samtidigt som alla aktiviteter pågick. John Lundvik framförde den officiella OS-låten under en av dagarna vilket var ett uppskattat inslag och bidrog lite extra till OS-känslan. Förutom ett 15-tal idrottsföreningar fanns också fem av SOK´s partners, Arla, H&M, Volvo, Adecco och Viasat på plats och erbjöd roliga aktiviteter till besökarna.

- Det är femte året som vi, tillsammans med Stockholm Stad, arrangerar Solskensdagarna med Olympic Day och det är alltid lika kul att komma tillbaka hit till Kungsan, säger Nathalie Larsson, projektledare för Olympic Day.

Efter en intensiv period med OS i Rio och många Olympic Days avslutades årets Olympic Day turné den 1-2 okt på Liseberg. Det blev en bra avslutning på säsongen med många glada besökare och fantastiskt oktoberväder!

Lite siffror från året:

Antal dagar: 41
Antal deltagande barn: ca 25 000
Antal deltagande föräldrar: ca 10 000
Antal deltagande föreningar: ca 400
Antal deltagande föreningsledare: ca 2500

Dessa siffror betyder att över 100 000 barn nu har varit med på en Olympic Day sen vi startade 2011!

Partners

Huvudsponsorer, logotyper