Publicerad 7 oktober 2016

Fantastiska dagar på Liseberg med Olympic Day

Det hade kunnat vara fyra grader och spöregn men istället blev det 15 grader och strålande sol båda dagarna. Snacka om tur med vädret!

Ett 20-tal föreningar fanns på plats för att visa upp sitt härliga utbud av olika idrotter i Göteborg. För att ge ytterligare inspiration till barnen fanns också ett antal svenska Olympier närvarande. Bland andra den färska OS-bronsmedaljören i brottning Jenny Fransson, som tillsammans med Jalmar Sjöberg (OS 4:a i Peking 2008), körde några brottningspass där alla som ville fick vara med. Barnen såg verkligen ut att uppskatta att få brottas med en OS-medaljör.

Olympic Day på Liseberg. Foto: SOK

De övriga Olympierna som var med passade på att prova andra idrotter än vad de var vana vid. Bland annat syntes Sofie Skoog ge allt på en roddmaskin där hon till slut tog i så mycket att hon ramlade av maskinen. Är man tävlingsmänniska så är man!

- Som vanligt var det härligt att se alla fantastiska barn som sprang runt och provade massor av idrotter, berättar Nathalie Larsson, Svensk Olympier och projektledare för Olympic Day.

Alla ville passa på att tävla mot en Olympier under Olympic Day på Lisberg. Foto: SOK

Alla ville passa på att tävla mot en Olympier under Olympic Day på Lisberg. Foto: SOK

En del barn spenderade flera timmar på platsen och ville hinna prova på så månag idrotter som möjligt. Ett av barnen fick frågan om vilka idrotter hon hade provat på varpå "Alla!" blev det självklara svaret.

- Vi var lite spända över hur det skulle gå att arrangera Olympic Day i en nöjespark eftersom vi inte har gjort det förut men det visade sig bli riktigt lyckat!” säger Nathalie Larsson, projektledare för Olympic Day.

Jenny Fransson lär ut brottning under Olympic Day på Liseberg. Foto: SOK

Jenny Fransson lär ut brottning under Olympic Day på Liseberg. Foto: SOK

Detta var årets sista Olympic Day dagar. Nu väntar utvärdering och planering inför nästa år.

Läs mer om Olympic Day Länk till annan webbplats.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper