Publicerad 26 augusti 2016

Statsministern träffade OS-medaljörerna

Under söndagen landade flera av de svenska medaljörerna i Sverige. Efter firande på både Arlanda och i Kungsträdgården, samt efter autografskrivning, otaliga intervjuer och foton som skulle tas, tog sig medaljörerna till Volvo Car Showroom där det vankades middag och mingel.

Efter söndagens OS-firande i Kungsträdgården i Stockholm, fortsatte firandet av medaljörerna med ett mingel på Volvo Car Showroom. Förutom de Olympiska medaljörerna och deras familjer, var representanter från Regeringen, Stockholms stad, de Olympiska specialförbunden, SOK:s partners, samt SOK:s styrelse på plats. Minglet besöktes även av statsminister Stefan Löfven, som tog tillfället i akt att gratta alla närvarande medaljörer.

Efter flera veckor på resande fot var lyckan stor hos många av olympierna när det visade sig att det skulle serveras något så klassiskt som Pytt i panna till middag. Medan gästerna åt hälsade SOK:s Bengt Jönsson och Volvos Catarina Falkenström alla välkomna.

SOK:s Bengt Jönsson hälsar alla välkomna, Foto: SOK

När Statsministern kom ville han och frun Ulla gratta de närvarande olympierna till framgångarna. De medaljörer som var på plats var Sarah Sjöström, Sofia Mattsson, Jenny Fransson, Marcus Svensson, Peder Fredricson och fotbollsdamerna, alla med sina medaljer hängandes runt halsen.

Statsministern pratade länge med Sarah Sjöström och fick hålla i hennes medaljer, Foto: Fredrik Persson/TT

Fotbollsdamerna och statsministern skojade en hel del med varandra och Caroline Seger var nyfiken på vilket som var Löfvens favoritlag i fotboll. Särskilt Lotta Schelin pratade länge med statsministern, som har ett uttalat idrottsintresse och verkade mäkta imponerad av medaljörernas bedrifter.

Löfven och Schelin, Foto: Fredrik Persson/TT

SOK:s partner Camfil gjorde inför OS i Rio en pilotstudie där ett antal olympier fick Camfils luftrenare installerade i sina hem. Syftet med projektet var att undersöka om Camfils luftrenare kunde underlätta för de aktiva i deras återhämtning i vardagen. Båda brottarmedaljörerna Sofia Mattsson och Jenny Fransson deltog i projektet och träffade under minglet respresentanter för just Camfil.

Jenny Fransson, Sofia Mattsson och representanter från Camfil, Foto: SOK

Efter en intensiv dag och kväll, var det dags för flera av medaljörerna att åka vidare till sina hemstäder, där familj och vänner väntade. Kvällen på Volvo Car Showroom blev en avrundning på Rio-resan och de äventyr medaljörerna varit med om. Vi tackar alla medaljörer för ett spännande OS, gästerna på söndagens mingel för att de kom, och inte minst Volvo Car Sverige som ordnade med lokal.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper