Publicerad 16 augusti 2016

Volvo Cars bidrar till talangers satsning

Sedan 2007 har Volvo Car Sverige varit SOK:s officiella billeverantör. De bidrar med bilar till SOK:s event och läger för olympier, men stöttar även den olympiska rörelsen ekonomiskt. Under Olympic Day i Kungsträdgården i Stockholm överräckte Volvo Car Sveriges Sponsring- och Eventchef Jonas Eriksson över en check på 1 980 000 kr till Mervi Karttunen, vice ordförande för Sveriges Olympiska Kommitté (SOK). Det är pengar som kommer att gå till  SOK´s Topp- och talangprogram, ett program som gör det möjligt för aktiva att kunna satsa på sin idrott.

Under helgen då OS invigdes hölls Olympic Day i Kungsträdgården i Stockholm, ett evenemang där nyfikna barn fick möjligheten att testa på olika idrotter, träffa och utmana Olympier och tillsammans ladda för OS. Representanter från Volvo Car Sverige var på plats och utanför Volvo Car Showroom fick unga möjligheten att prova på segling i en seglingssimulator, något som var riktigt populärt bland barnen.

Seglingssimulatorn under Olympic Day var populär. Foto: SOK

Att Volvo Car Sverige fanns på plats var ingen slump. Sedan 2007 har de samarbetat med SOK och via samarbetet kan svenska olympier och SOK leasa Volvobilar dekorerade med bland annat OS-ringarna. För varje bil som rullar på våra vägar ger Volvo Car Sverige en summa pengar till SOK:s Topp- och talangprogram. Programmet är SOK:s stöd för aktiva inom de olympiska idrotterna som bedöms ha potentialen att med rätt stöd nå medaljkapacitet på OS. På torsdagen samlades representanter från idrottsföreningar som närvarade på Olympic Day, Olympiska specialförbund, Olympier, SOK´s samarbetspartners samt representanter från SOK och Volvo Car Sverige på Volvo Car Showroom. I samband med detta överlämnade Jonas Eriksson årets bonus till SOK:s vice ordförande Mervi Karttunen, som blev mäkta glad när det visade sig att årets bilbonus uppgick till hela 1 980 000 kr.

Volvos Jonas Eriksson lämnar över checken till SOK:s Mervi Karttunen

- SOK:s Topp- och talangprogram går hand i hand med våra värderingar kring jämlikhet och att ge alla chansen att lyckas. Därför är vi glada att vi i flera år fått möjligheten att som teamsponsor stötta programmets aktiva, säger Jonas Eriksson från Volvo Car Sverige.

Mervi Karttunen talade även hon om värderingar och poängterade hur bilarna bidrar med en stolthet.

- De olympiska värderingarna handlar om strävan efter excellens, respekt och vänskap. OS-ringarna på bilarna symboliserar de olympiska värderingarna och påminner om tillhörigheten till den olympiska familjen. Dessa vita Volvos med OS-ringarna på, är därför en stolthet på vägarna, säger Karttunen.

Även i Rio har Volvo Cars bidragit med bilar att använda under OS-veckorna, allt för att underlätta för den svenska delegationen.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper