Foto: Jessica Gow/TT

Publicerad 21 juli 2016

HM säljer OS-kläder

Nu kan svenska folket, barn som vuxna, heja på våra olympier i de officiella OS-kläderna! Bakom den svenska OS-truppens kläder står HM, som från och med 4 augusti kommer sälja delar ur kollektionen online och i utvalda butiker. Redan idag öppnade dock HM:s OS-inspirerade pop-up butik i Stockholm.

Den femte augusti invigs OS i Rio de Janeiro och den svenska truppen är större än på många år. I skapandeprocessen har HM samarbetat med aktiva olympier för att kollektionen ska vara väl anpassad för respektive idrott i allt från funktion och passform till utseende och material. Intresset har varit stort kring möjligheten att utforma kläder i hållbara material och därför har delar av kollektionen, framförallt för fotbollen och handbollen, gjorts av klimatsmarta material som återvunnet polyester. 

HM pop-up store, Foto: SOK

- Vi har utvecklat en rad material för funktion och prestation.  Vi har gått på djupet med tapings och laserskuren design för högsta komfort och för design, särskilt på tävlingsplaggen, Ulrika Schalin, designer på HM.

Det ligger mycket tanke bakom en OS-kollektion. Den svenska truppens kollektion består av en mängd plagg och produkter. Det handlar om allt från tävlingskläder till resväskor och vattenflaskor. På plats i Rio bär alla länders trupper sina respektive OS-kollektioner dygnet runt, så även den svenska truppen. Redan på planet ner till Brasilien bär såväl aktiva som ledare och andra delar av truppen, kollektionen. På www.hm.com Länk till annan webbplats. samt utvalda butiker kan även du se delar av kollektionen strax innan OS börjar.

HM pop-up store, Foto: SOK

Förutom på www.hm.com Länk till annan webbplats. finns OS-kläderna att köpa i dessa butiker:

H&M Drottninggatan 50, Stockholm (pop-up butik)
H&M Hamngatan 20, Stockholm
H&M Sergelgatan 22, Stockholm (endast dam)
H&M Man Norrmalmstorg, Stockholm (endast herr)
H&M Drottninggatan 56, Stockholm
H&M Mall of Scandinavia, Solna
H&M Nordstan, Göteborg
H&M Kungsgatan 55-57, Göteborg
H&M Gustav Adolfs torg/BK-huset, Malmö
H&M Svartbäcksgatan 4, Uppsala

Partners