Nikita Glasnovic under de Europeiska spelen 2015. Foto:Vilhelm Stokstad/TT

Publicerad 27 maj 2016

Nikita Glasnovic - först ut i "Made By Sweden"

”Made By Sweden” är TV3's nya TV-serie som lyfter unga, svenska idrottares väg till OS. Först ut är OS-aktuelle Nikita Glasnovic.

Med premiär lördag den 28 maj skildras sex unga idrottares strävan att kvalificera sig till OS. Tillsammans med kända mentorer, som till exempel Carolina Klüft och J-O Waldner, får tittarna en inblick i deltagarnas resa från de tidiga åren till den professionella satsningen. Dessutom visas spännande ögonblick från mentorernas egna framgångsrika karriärer.

Programserien är ett unikt samarbete mellan Volvo Car Sverige, Sveriges Olympiska Kommitté, SOK, och MTG. Idén kommer ur SOK:s initiativ Topp & Talang, som med skräddarsydda insatser stöttar idrottare som satsar på att nå OS.

- Volvo har sedan många år ett samarbete med Sveriges Olympiska Kommitté. För oss är programserien ytterligare ett sätt att stötta svensk idrott och visa på den handlingskraft, envishet och talang som svenska idrottare besitter. De är Made By Sweden helt enkelt, säger Jonas Eriksson, sponsor- och eventansvarig på Volvo Car Sverige.

- Att se våra duktiga Olympier och deras strävanden lyftas fram i TV-serien Made By Sweden ger en inblick i deras passion och hårda satsningar. Vi är glada över det unika samarbetet kring programmet och att få visa fram aktiva från SOK:s Topp- och Talangprogram, säger Peter Reinebo, verksamhetschef för Sveriges Olympiska Kommitté.

- Vi är väldigt stolta över det här samarbetet med två av Sveriges starkaste varumärken, och att vi får skriva det här kapitlet i berättelsen Made by Sweden, om de fantastiska idrottare som lilla Sverige hela tiden lyckas få fram, säger Karin Stjärne, programdirektör MTG Sverige.

I premiäravsnittet på TV3 den 28 maj möter vi taekwondotalangen Nikita Glasnovic från Malmö, som coachas av tidigare nordiska mästaren i taekwondo Dragomir Mrsic, idag mer känd som skådespelare. Dragomir har även tidigare varit ledare i SOK:s topprogram.

I de kommande avsnitten av ”Made By Sweden” möter vi från den 28 maj till den 28 juni:

 

Idrott

Utövare

Mentor

 

Taekwon-Do

Nikita Glasnovic

Dragomir Mrsic

 

Friidrott

Khaddi Sagnia

Carolina Klüft

 

Segling

Josefin Olsson

Marit Söderström

 

Kanot

Petter Menning

Marcus Oskarsson

 

Brottning

Sofia Mattson

Martin Lidberg

 

Bordtennis

Anton Källberg

J-O Waldner

Partners

Huvudsponsorer, logotyper