Publicerad 19 maj 2016

Daniel Ståhl jagar diamanter

Förra månaden kastade han 66,74 i Kalifornien, USA och nu är det Diamond League som gäller för diskuskastaren.

Daniel Ståhl, som hade en intensiv reseplan till Diamond League-galan i början av maj, fick inte riktigt till ett lika bra kast när han tävlade i Doha, Qatar. Med 64,06 och en femteplats vet Daniel att han har mer att ge.

- Jag har blivit starkare, explosivare och mer stabil i ringen. Jag är stark i kroppen, men jag behöver fortfarande fokusera på tekniken. Nu handlar det om att lyssna på tränaren, filma, kolla efter i kameran vad som var bra och dåligt och nöta på. Det handlar om kontinuitet och stabilitet.

Härnäst blir det Diamond League-tävling i Rabat, Marocko (22 maj), Rom, Italien (2 juni) och Birmingham, Storbritannien (5 juni) innan det är 61 dagar kvar till OS. Något som inte berör Daniel märkbart i nuläget.

- Just nu tänker jag inte på OS. Jag ser det som alla andra tävlingar, fast lite mer folk runtomkring. Klart, det är ju historisk och stort för alla sommaridrotter, men personligen så är det inget som tar upp mina tankar. Jag tar en dag i taget.

 

Partners

Huvudsponsorer, logotyper