Foto:HM

Publicerad 27 april 2016

H&M klär den svenska truppen i Rio de Janeiro i sommar

OS-kollektionen är skapad i ett nära samarbete med flera aktiva som har testat plaggen för bästa passform, funktion och design.

Kollektionen innehåller plagg för invignings- och avslutningsceremonierna, prisutdelningarna samt en komplett garderob som de aktiva kan använda under sina träningspass och i OS-byn. För första gången har H&M även designat tävlingsplagg för ett utvalt antal idrotter på ett sommarspel.

- Det är en stor ära att vi får klä de svenska trupperna under sommarens Olympiska och Paralympiska spel i Rio de Janeiro. Genom ett nära samarbete med våra svenska idrottare har vi tagit fram plagg som de kommer att bära under såväl öppningsceremonin som under prisutdelningar, på fritiden och för träning. Vi är jätteglada att vi i år också har tagit fram tävlingsplagg för ett stort antal idrotter. Resultatet är en funktionell OS-kollektion med hög prestanda och modegrad med många plagg gjorda i hållbara material som återvunnen polyester, säger Pernilla Wohlfahrt chefsdesigner och kreativ chef på H&M.

- Jag ser fram emot att få bära H&M:s OS-kollektion i Rio de Janeiro och är extra stolt att få representera Sverige i svensk design. Som sportambassadör för H&M har jag varit med och testat och gett feedback på sportkollektionerna. För mig känns det roligt att träna i snygga och funktionella sportkläder av hög kvalitet, säger simmerskan Sarah Sjöström.

- Det har varit roligt att jobba nära H&M:s designteam hela vägen för att utveckla tävlingskläderna. Jag är oerhört nöjd med resultatet - allt från materialval, till var sömmarna ska sitta samt passform. Jag vet att min dräkt kommer att bidra till den där maximala känslan jag vill ha när det är dags i Rio, säger sprintkanotisten Petter Menning.

- Det har varit ett jättebra samarbete, det känns kul att de aktiva fått vara med under processen, säger Marja von Stedingk, klädansvarig SOK.

Dagen innan OS-invigningen lanseras delar av OS-kollektionen som bland annat innehåller likadana tränings- och tävlingskläder som de aktiva har i Rio de Janeiro, både för dam, barn och herr, samt accessoarer som pannband, gymnastikpåsar och paraplyer. En del av intäkterna från försäljningen av kollektionen går till SOK:s topp- och talangprogram. Samarbetet mellan H&M och SOK ger varje år 75 unga idrottare möjligheten att satsa fullt ut på att nå sina olympiska drömmar.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper