Fotograf: Skyttesportförbundet / Jonas Edman

Publicerad 25 april 2016

Skeetskytten Marcus Svensson vann världscupen på OS-banorna

Lerduveskytten Marcus Svensson vann under söndagkvällen (24 april) världscuptävlingen i skeet i Rio de Janeiro. Världscupen avgjordes på de banor där OS avgörs senare i år.

Efter grundomgången hade Svensson träffat imponerande 121 av 125 duvor vilket gjorde att han kunde gå direkt vidare till final.

Svensson sköt sist av de sex tävlande i finalen och fick 15 av 16 träff. Han gick vidare till guldmatch tillsammans med Mairaj Ahmad Khan från Indien. Skjutningen var jämn och efter full serie stod de båda tävlande lika på 14 träff. Det hela övergick till särskjutning där Marcus med iskalla nerver gick segrande ur.

Förbundskapten Christer Svensson var nöjd efteråt.

- Det är ju fantastiskt naturligtvis. Det visar att vi är på rätt väg och Marcus gjorde till exempel en jättebra sistaserie i grundomgången där han var tvungen att skjuta fullt för att gå till final. Och finalen gör han jättebra sen. Han är stabil och bekväm i finaler tycker jag. Lite förvånad blev jag att det gick till särskjutning. Han borde stängt igen dörren i sista dubblén där han bommade en. Men, då sa vi att vi tar det i särskjutningen i stället och det gick ju bra, säger Christer.

Svensk seger till skånske Marcus Svensson, som härmed fick kliva högst upp på världscuppallen för första gången.

Stefan Nilsson från Trelleborg, som också är uttagen till OS, fick 116 träff totalt och slutade 28:e plats.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper