Nya uttagna till OS. Från vänster: Gångaren Perséus Karlström (20 km), simmaren Sophie Hansson (100 bröst) och simmaren Erik Persson (200 bröst). Foto: SOK

Publicerad 15 april 2016

Gång, simning och handboll tas ut till OS i Rio 2016

Sveriges Olympiska Kommitté har tagit ut nya aktiva till sommar-OS i Rio 2016.

Herrlaget i handboll, tre simmare samt en gångare tas ut idag. I simning görs de första uttagningarna baserat på framtidskriteriet. Tillsammans med tidigare uttagna består OS-truppen nu av totalt 110 aktiva.

GÅNG
Perséus Karlström, 20 km

SIMNING
Ida Marko Varga, lagkapp 4x100 fritt & 4x200 fritt
Erik Persson, 200 bröst (framtidskriteriet)
Sophie Hansson, 100 bröst (framtidskriteriet)

HANDBOLL
Lag herrar (14 spelare)

Perseus ligger just nu 7:a i WR Olympisk räkning och förra helgen vann han EAAF-tävlingen i Podebrady, Tjeckien på PB- tiden 1.19.11, han har även blivit 6:a på IAAF Race Walking Challenge i februari 2016 i Adelaide i Australien. Då fick han PB tid: 1.21.03.

- Det känns väldigt bra. När jag var liten, var det en av de stora drömmarna med OS. Det blev ett stort mål att ta sig hit. Jag vill vara med och fightas och vara bland de bästa, säger Perseus.

Sophie Hansson har haft imponerande år med bland annat flera juniorrekord.

- Jag blev jätteglad, men även lite chockad. OS är en dröm. Jag har inte riktigt fattat det ännu. Det är en enorm lättnad. Jag har EM som börjar den 16:e maj och tror jag kommer kunna simma snabbare nu när jag inte behöver vara lika nervös, säger Sophie.

Erik Persson simmade under Swim Open 200 meter medley där han kom tvåa (tiden 2:00.96) Strax innan satte han också ett nytt svenskt seniorrekord på 200 meter bröstsim med tiden 2.10.35.

- Det känns jättekul, det är fantastisk att bli uttagen. Man hoppas ju alltid och det har varit målet under lång tid, även om jag alltid gör mitt bästa. Nu kommer jag träna på hårt igen. EM i mitten på maj och läger i Turkiet efter det. Det är extra kul att man är uttagen nu. Det lyfter ju en hel del, säger Erik.

Läs om Länk till annan webbplats. Sophie Hanssons rekordhöst

Partners

Huvudsponsorer, logotyper