Publicerad 4 mars 2016

Martin Pacek räknar 150 judo-dagar till Rio

Det var i december förra året som Martin Pacek fick reda på att han blivit uttagen till OS i Rio.

- Fantastiskt, jag kan knappt tro det. Man har gjort en lång resa, det är här man vill vara egentligen, vara kvalad. Det känns jättebra att kunna förbereda sig på riktigt, sa Martin i december när han blev uttagen.

Han befinner sig just nu på träningsläger i Japan, precis som han gjorde i slutet av förra året. De internationella stoppen är många vid judoträning på elitnivå.

- Resandet tar på krafterna, man är lite jetlaggad. Över julen var jag hemma och vilade upp mig från själva judon. Jag passade på att köra mycket fys under december-januari.

Martins stora framgång förra året var annars Grand Slam i Ryssland som han vann och för två veckor sen slutade han på femteplats när det var Grand Prix i Düsseldorf. Med lite drygt 150 dagar kvar så är det klart att tankarna på OS dyker upp.

- Det är ganska många dagar kvar, men det går ju snabbt. Man tränar för varje dag och använder sig av OS som en mental målbild. När jag har det jobbigt på tävlingar eller träningsläger, då tänker jag på det för att få energi.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper