Veronica Edebo och David Mobärg tog medalj i Team Ski - Snowboard Cross M/W. I bild, Veronica Edebo gör sitt race. Foto: Gabriella Edebo

Publicerad 16 februari 2016

Brons i Team Ski - Snowboard Cross M/W

Sverige tog sitt första brons i YOG Lillehammer 2016. Skicrossåkarna Veronica Edebo och David Mobärg deltog i Snowboard Cross M/W tillsammans med snowboardåkarna Valentin Miladinov (Bulgarien) och Daryna Kyrychenk (Ukraina).

 - Det känns toppen, säger David Mobärg. Det kunde man aldrig tro när vi började i morse. Jag körde bara på. Gick bättre och bättre. Det känns superkul!

Veronica instämmer.

- Det känns jättebra. Igår var det inte riktigt det resultatet jag hade velat ha så att få en revansch på det här sättet känns jättekul!

Slitna efter igår
- Åkningen var helt ok, men jag var ganska sliten i kroppen och mentalt från igår efter alla heat som vi gjorde, säger Veronica. Kroppen var lite mör, men jag samlade mig ganska bra till slut.

Bronsmedaljörerna David Mobärg och Veronica Edebo. Här tillsammans med Valentin Miladinov (Bulgarien) och Daryna Kyrychenko (Ukraina) som stod för själva snowboardåkningen. Foto: Marie-Therese Edebo

Bronsmedaljörerna David Mobärg och Veronica Edebo. Här tillsammans med Valentin Miladinov (Bulgarien) och Daryna Kyrychenko (Ukraina) som stod för själva snowboardåkningen. Foto: Marie-Therese Edebo

Mixat lag med andra nationer
I åket körde Veronica och David tillsammans med Bulgarien och Ukraina som stod för snowboarddelen.
- Det var spännande! Kul att vi kunde få ihop ett helt lag att tävla med, säger Veronica.
- Jag tänkte mest på mitt eget race, säger David, men det var kul att köra med andra nationer.

Hamburgare och OS-byn
På frågan hur de ska fira har de lite olika planer.
- Jag ska ta en hamburgare härnere för att fira! säger David
- Jag ska äta lunch tillsammans med min familj, säger Veronica. Sen ikväll ska jag utforska ungdoms-byn, något jag inte hunnit göra innan. Då har jag varit så fokuserad på träningen.

Om Team Ski - Snowboard Cross M/W
Team Ski - Snowboard Cross M/W eller Mixed ski snowboardcross är en stafett där två snowboardåkare och två skicross-åkare kör samma bana. Först åker den kvinnliga snowboard-åkaren, sedan den kvinnliga skicross-åkare. När den första gått i mål, öppnas startgrinden automatiskt för nummer två högst upp i banan. Åken repeteras sen av de manliga åkarna.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper