Caroline Hedwall under golftävlingen Omega Ladies Masters Golf i Dubai, december 2015. Foto: TT

Publicerad 1 februari 2016

Nytt grepp mot Rio!

Golfspelaren Caroline Hedwall laddar för årets första tävling i Ocala, Florida. Den 3-6 februari är det dags för LPGA där de flesta i världseliten är med vilket givetvis även inkluderar Caroline Hedwall.

- Jag har inga direkta förväntningar, mer än att det ska bli att det ska bli roligt att dra igång igen och se hur formen känns, säger Caroline.

Hennes förra tävling var i Dubai under december 2015. Sedan dess har det varit julledigt och "Off-season" vilket fortfarande betyder träning, något som har blivit extra viktigt för Caroline som hade ett tufft 2015.

Byte av grepp
- Jag har haft jätteproblem med puttningen under förra året. Det hängde ihop med handledsskadan från 2014. För några månader sen tog jag ett break, för att kunna landa och hitta lite lösningar istället för att bara gräva ner mig i dåligt spel. Då kom jag på att byta grepp och nu håller jag på ett helt annat sätt när jag puttar för att vara mer avslappnad i rörelsen, säger Caroline.

Bytet av grepp visade sig vara rätt tänk och ett kvitto på det blev att Caroline fick sin första topp-10 placering på årets sista tävling 2015.

Slutet av året satte känslan för 2016
- Det ska bli så kul att få fortsätta, med erfarenheten att det går lika bra som i Dubai. Man kan inte ha alltför höga förväntningar, men man känner att man får tillbaka känslan på ett helt annat sätt när man tar poäng, säger Caroline.

Intensivt schema
Efter Florida spelar Caroline på Nya Zeeland och veckan efter i Australien för att sen flyga hem till Sverige. Det blir långa flygtimmar och hela tiden nya banor i fokus, men Caroline har ändå siktet inställt på Rio.

- Det känns pepp med Rio. Just nu ligger jag utanför, men det är en morot och en motivation att försöka ta en plats. Jag har ju ett halvår på mig och det vara extrema svängningar på rankingen. Får jag några bra tävlingar nu i början så är man ju på god väg, säger Caroline.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper