Publicerad 11 december 2015

Elias Ymer gör allt för att träna smartast

Elias Ymer, 19, har haft ett magiskt tennisår 2015 där han inte bara gjorde debut i Australian Open, utan fortsatte att toppa genom att kvala in i samtliga Grand slam-turneringar i år. Nu är han rankad 137:a i världen och tränar för fullt.

- Det största nu är ju att ha spelat alla fyra grand-slam, men jag försöker att inte tänka på det. Det är en sport och det är fantastiskt på det sättet. Man kan uträtta saker. Men det kan också gå åt andra hållet också. Därför jag älskar sport, berättar Elias.

December innebär träning

Under december fokuserar Elias på träning. Som tennisspelare har han bara en säsong, då han inte har tävlingar och det är nu. Så nu är det full träning. Fram till januari.
- Sen blir det Australien Open i Melbourne. Det är Grand Slam, man vet att alla tränar nu, men det är den som tränar smartast, säger Elias.

Syreupptagningen testas

Elias kör ett pass som går ut på att testa hans syreupptagningsförmåga. Bakom står bland annat Dimitrios Panagiotopoulos som är en av träningsrådgivare från SOK. Efteråt är Elias positiv till resultaten, men han vet att han kan bättre. - Vi är i försäsong nu. Det hade varit bra att göra om testerna efter jag tränat upp mig lite. Självklart försöker jag att prata mycket med SOKs rådgivare och experter. Det är bra att lära sig vad man ska tänka på och ta tips av varandra.

Känslan av att OS är svår att bortse ifrån

- Det hade varit en dröm att spela OS. Jag minns hur jag tittade på OS 2008 och tänkte "När OS går 2016, då kommer jag vara 20 år". Man hoppas alltid på att man kan ta en plats. Självklart är OS ett mål, säger Elias.

 

Partners

Huvudsponsorer, logotyper