Publicerad 20 november 2015

Förberedelserna är nyckeln till framgång

Vad behöver förberedas inför ett uppstartsläger på elitnivå? Vem håller koll på alla deltagare och ser till att de får rätt klädstorlek? Marja von Stedingk på SOK har alla svaren.

- Innan avresa är det mycket förarbete från vår sida och det viktigaste är kontakten med förbunden. Sportcheferna sitter var och en på ett stall med sina specifika idrotter och tillsammans med förbunden kommer de överrens om en lista med alla deltagare, förklarar Marja.

Lång lista

Listan består från början av över 250 personer, men när SOK även lägger till personal från sina partners slutar den på närmare 300. Efter att listan är satt blir det en dialog med flygbolaget och alla inbjudna.
- Vi får mycket stöd av Apollo som är en av våra partners. I nästa steg samlar vi in uppgifter - det är viktig att alla namn ärrättstavade och att alla får rätt utreseort, berättar Marja.

Fotografering är en del av ackrediteringen på plats

Fotografering är en del av ackrediteringen på plats

Hela tiden på helspänn

Mycket kan hända fram till avresan, det kan vara skador, avbokningar och uttagningskval som gör att de aktiva måste planera om sin resa. Under tiden måste programmet på plats förberedas. Träningen är prioriterad, men även resursfolk som läkare, kostrådgivare och fys behöver få sina tider. Dessutom måste alla partners få chansen att väva in sina eventuella inslag.

Officiella Rio-kläder från HM provas ut

Officiella Rio-kläder från HM provas ut

Kläderna

De aktiva får en hel kollektion av HM, en unik uppsättning som är designad och framtagen specifikt inför Rio.
- Vi hade ett delutskick som gick ut innan avresa som bestod av tröja, jacka och byxor. Bara den biten innebar stor logistik då alla kläderna måste passa. Det var även viktigt att byteshanteringen fungerade. Ingenting får lämnas åt slumpen, förklarar Marja.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper