Publicerad 16 november 2015

Heroes of Tomorrow i Västra Frölunda

Lördagen den 14 november besökte Heroes of Tomorrow Frölunda Torg och många killar och tjejer som ville utmana sig själva hade sökt sig dit.

Att ha bra spänst är en fördel i många OS-grenar. Foto:SOK

Att ha bra spänst är en fördel i många OS-grenar. Foto:SOK

Nu fick de chansen att testa sina fysiska egenskaper som t ex snabbhet, smidighet och styrka genom Sveriges Olympiska kommittés fysprofil samtidigt som de hade möjligheten att träffa andra likasinnade. Under hela tiden fanns ungdomsledare på plats.

- Det är härligt att vara här enbart för det sociala, berättar Sean Mian, ungdomsledare från Västra Frölunda. Är du öppensinnad kan du suga in mycket information och komma från ett pass en erfarenhet rikare. Hade något kommit till mig när jag var 13-15 år med en träningsmöjlighet från Sveriges Olympiska Kommitté så hade det räckt för mig.


Sean var på besök i Skärholmen redan förra helgen för att reka läget inför dagens event.

- På plats ser man visuellt vad som händer. Man ser att måtten bättre, t ex att det är 2.5 meter mellan hindren. Ju mer kunskap jag har, desto mer vet jag vad gänget hemma måste öva på. De har haft sju dagar på sig att öva, förklarade Sean skämtsamt.

Sean Mian från Heroes of Tomorrow Västra Frölunda. Foto:SOK

Sean Mian från Heroes of Tomorrow Västra Frölunda. Foto:SOK

Många var nyfikna
Eventet drog mycket publik och förutom de föranmälda ungdomarna var det många besökare som provade på testerna där även yngre barn fick delta. Totalt blev det cirka 40 stycken ungdomar som anslöt sig till ett lag under dagen.

Om Heroes of Tomorrow
Heroes of Tomorrow är ett projekt av SOK där ungdomar upp till 13-15 år får pröva på en serie tester som används för att testa våra Olympier. Efter testerna följer en månadsutmaning där ledare och laget samlas för idrottsaktiviteter och övningar som kan förbättra de fysiska egenskaperna.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper