Arrangemanget Solskensdagar med Olympic Day i Kungsträdgården är inne på sitt tredje år där barn- och ungdomar får chansen att prova på massor av idrotter från Stockholms idrottsföreningar med inspiration av olympier som förgyller dagarna.

Publicerad 7 augusti 2015

Två dagars idrott räknar ner mot Rio

Under dagarna två har idrotten intagit Kungsträdgården och firat nedräkningen av 1 år till Rio med provapå-idrott för barn- och ungdomar. Under fredagen fick de dessutom besök av Sveriges färskaste OS-medaljörer tillsammans med de som hoppas vara näst på tur – i Rio!

Arrangemanget Solskensdagar med Olympic Day i Kungsträdgården är inne på sitt tredje år där barn- och ungdomar får chansen att prova på massor av idrotter från Stockholms idrottsföreningar med inspiration av olympier som förgyller dagarna.

I år fick arrangemanget en extra krydda eftersom det i dagarna är exakt ett år till OS i Rio går av stapeln. Under fredagens evenemang fanns därför Viasats TV-ankare, den olympiska mästarinnan i sjukamp från Aten, Carolina Klüft på plats och tog tempen på den kommande truppen. Hela 17 idrottare som alla hoppas få vara med att tävla i Rio fanns på plats i Kungsan under fredagen tillsammans med sex medaljörer från senaste vinter-OS i Sotji och nio ytterligare olympier som deltog som inspiratörer under Olympic Day.

Alla aktiva som satsar mot Rio befinner sig mitt inne i en kvalperiod för att ta sig till OS och publiken i Kungsträdgården fick chansen att få en inblick vad de alla går igenom just nu.

Nikita Glasnovic intervjuas av Carolina Klüft. Foto: SOK

Även Stockholms idrottsborgarråd Emilia Bjuggren och Brasiliens ambassadör Marcos Pinta Gama fanns på plats och gladdes åt glada barn som testade på allt från kanot och rodd i Kungsans damm till Rullstolsbasket och Capoeira.

Under de två dagar som Olympic Day har pågått har omkring 5.000 barn testat på hela 19 idrotter med hjälp av ledare från olika idrottsföreningar i Stockholmsdistriktet. Totalt har över 20.000 besökare strömmat igenom Olympic Day-parken i Kungsan.

Anna Laurell lär ut boxningsteknik. Foto: SOK

SOK:s samarbetspartners, som är de företag som tillsammans bidrar med de resurser som SOK lägger på de aktiva i Topp- och talangprogrammet fanns också på plats med olika aktiviteter för besökarna. Arla bjöd på mjölk och bulle, i Vattenfalls hinderbana kunde man utmana sig mot olympierna, hos Adecco fick man utmana självaste Marta da Silva i speedshoot, hos Nordea kunde man fota sig som olympier, tävlingscykla hos Atos och testa på en häftig datorsimulering hos Samsung. Viasat stod för fredagens scenprogram. Volvo öppnade sitt showroom och passade på att överräcka en check på 1.900.000 kr som Volvo kan skänka Topp- och talangstödet tack vare att olympier och före detta olympier erbjuds leasa Volvobilar.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper