Solskensdagar i Kungsan 2013. Foto: SOK

Publicerad 5 augusti 2015

1 år till Rio – fira det i Kungsan!

Om ett år, den 5 augusti 2016 invigs de olympiska spelen i Rio – de första någonsin i Sydamerika. 10.500 idrottare från 206 länder kommer att delta i 17 dagars tävlingar.

Foto: Rio 2016

Golf gör nypremiär på det olympiska programmet och sjumanna-Rugby gör sin debut som olympisk idrott.

Spelen i Rio kommer att arrangeras i fyra olika områden av staden: Barra, Copacabana, Deodoro och Maracana. Omkring 380.000 utländska åskådare förväntas besöka spelen. 45.000 volontärer kommer hjälpa till att genomföra spelen.

Fira med Solskensdagar i Kungsan

I Sverige kommer vi fira årsnedräkningen av spelen i Rio under torsdag och fredag i Kungsträdgården i Stockholm med Olympic Day – Solskensdagar i Kungsan där barn och ungdomar kan prova på idrotter och träffa olympier. 19 idrotter med ledare från lokala idrottsföreningar i Stockholm Stad kommer vara på plats för att inspirera och instruera alla som vill prova.

Marta da Silva under OS i Aten. Foto: TT/Scanpix

 

Olympier som kommer finnas på plats för att leka och inspirera är Johan Röjler, skridsko, Joachim Pim Pim Johansson, tennis, Anna Laurell, boxning, Markus Oscarsson, kanot, Nathalie Larsson, skytte, Danijela Rundqvist, ishockey, Lassi Karonen, rodd, Marta da Silva, fotboll och Carolina Klüft, friidrott.

SOK:s partners Arla, Vattenfall, Samsung, Nordea, Viasat, Volvo, Adecco och Atos finns också på plats och erbjuder förfriskningar, tävlingar och mycket mer.

På torsdagen finns den Brasiliansk-svenska fotbollsstjärnan Marta da Silva på plats och utmanar i speedshoot tillsammans med Adecco.

Carolina Klüft. Foto: Jack Mikrut, SOK

Under fredagen uppmärksammas 1 år till Rio extra när Viasats programledare för de kommande OS-sändningarna och OS-mästarinnan i sjukamp, Carolina Klüft finns på plats och räknar ner mot Rio och hejjar på alla deltagande barn som testar på idrotter.

Läs mer på www.olympicday.se Länk till annan webbplats.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper