Linda Bergström. Foto: SOK

Publicerad 29 juni 2015

Stark bordtennisturnering i Baku

I bordtennisen stod en OS-plats på spel för vinnaren av singelturneringarna på de Europeiska Spelen i Baku 2015. Startfälten var starka och alla de bästa fanns på plats.

Matilda Ekholm. Foto: GettyImages

Sverige ställde upp med fullt dam och herrlag, båda åkte ut ur lagtävlingen under kvartsfinalerna. De svenska herrarna fick en enkel resa i första matchen mot Ukraina men fick sedan mardrömslottningen att möta Tyskland i kvartsfinalen. När tyskarnas storspelare Timo Boll inte dök upp till matchen öppnades dock plötsligt en riktigt fin möjlighet. De svenska killarna var bra med men Tyskland lyckades ändå vinna alla de tre återstående matcherna och tog därmed semifinalplatsen.

De svenska damerna hade omvänd lottning och ställdes mot stornationen Rumänien som var tredjeseedad i den första matchen. Svenskorna överraskade stort och storspelade matchen igenom där man slog ut Rumänien med 3-1. I kvartsfinalen ställdes svenskorna mot Ukraina som på papperet skulle vara lite lättare motstånd men här fick man se sig förlorade med 3-0 och var ute ur lagtävlingen.

Portugiser slog ut svenskarna

I singelturneringen togs sig både Pär Gerell och Kristian Karlsson till kvartsfinal där ställdes mot varsin bättre rankad portugis som vunnit lagtävlingen tidigare i veckan. Varken Pär eller Kristian lyckades slå sin motståndare där.

I damernas turnering ställdes Matilda Ekholm i andra omgången åter igen mot rumänskan Elizabeta Samara som hon slog i lagtävlingen. Den här gången stämde dock inte servarna lika bra och trots att Matilda hängde med matchen igenom så vann rumänskan med 4-2. Därmed är de svenska damerna ute ur singelturneringen, då Linda Bergström fått se sig besegrad redan i första omgången efter en rekordlång match mot Eva Odorova, Slovakien.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper