Publicerad 26 juni 2015

Mia EM-sjua på ES

Mia Hermansson slutade sjua i damernas -63 kilosklass i judo på Europeiska Spelen i Baku. För Mia och judokas på plats är det EM som avgörs under Baku 2015.

Mia Hermansson i andra matchen mot brittiskan Howell. Foto: SOK

Mia ångade på fram till kvartsfinalerna, den första matchen vann hon på kast, Ippon. I den andra matchen mot brittiskan Howell var hon illa ute, poänglöst och med varningar emot sig. Med endast tio sekunder kvar på klockan lyckades hon kasta brittiskan och vann på Waza-ari, den näst högsta kastpoängen.

I kvartsfinalen ställdes hon mot världstvåan Gerbi från Israel och trots en jämn match så fick hon se sig besegrad med den lägsta poänggraden Yuko.

-Det var Mias bästa match någonsin mot Gerbi, det var väldigt nära att hon slog henne. Mia har gjort en väldigt bra tävling idag, säger coach Robert Eriksson.

Mia Hermansson i andra matchen mot brittiskan Howell. Foto: GettyImages

I Judo möts förlorarna i kvartsfinalerna i ett återkval där de har chans att få slåss om bronset med förlorarna i semifinalerna. Mia ställdes mot holländskan Franssen i sin återkvalsmatch men lyckades inte heller vinna den utan förlorade på Ippon.

-Hon var lite mer alert än jag, så fort jag gjorde ett misstag var hon där och förstörde för mig. Just nu känns det väldigt hårt, sa Mia Hermansson i pressfållan direkt efter matchen.

Även Anna Bernholm tävlade i -63 kilosklassen men hon förlorade direkt i första matchen mot brittiskan Alice Schlesinger.

Robin Pacek i match mot fransmannen Pietri. Foto: SOK

Robin Pacek vann sin första match mot slovenen Cetic på Waza-ari men förlorade den andra mot fransmannen Pietri på fler varningar. Ett domslut som de flesta i det svenska judoteamet ställde sig lite tveksamma till.

Tommy Macias fick aldrig riktigt chansen att komma in i sin match i -73 kilosklassen, han åkte på ett snabbt kast efter tio sekunder mot serbiens Ljubisa Kovacevic och där tog tävlingen slut för hans del.

Petter sexa och Hanna åtta i finalerna

I simbassängen var två av de svenska simmarna i kvällens finaler och lyckades båda prestera på topp. Petter Fredriksson simmade finalen på 200 m rygg, en timme efter han simmat semifinalen på 50 m rygg. Det var inget som påverkade Lommasimmaren nämnvärt och han förbättrade sin nysatta personbästa från både försök och semi ytterligare i finalen till 2.01,20 och slutade på en sjätteplats.

Även Hanna Rosvall simmade på topp i finalen på 100 m fjäril där hon tangerade sitt personbästa från semifinalen och slutade på en åttondeplats.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper