Olympierna och brottarna Jalmar Sjöberg och Jenny Fransson tillsammans med ett gäng brottningssugna barn på Olympic Day i Trollhättan 2013. Foto: SOK

Publicerad 10 mars 2015

Inspiration till idrott får stöd

Sveriges Olympiska Kommitté får 4 miljoner kronor från Postkodlotteriet för sina satsningar på att inspirera fler att utvecklas med idrotten.

Postkodlotteriets programledare Rickard Sjöberg och SOK:s ordförande Stefan Lindeberg. Foto: Postkodlotteriet

Under rubriken "Den olympiska drömmen" utvecklar SOK aktiviteter för att nå och inspirera unga, deras föräldrar och idrottsledare. Lokala föreningar är en viktig partner, liksom ofta skolorna. Här läggs den idrottsliga grunden och här formas de ungas attityder. Ett viktigt syfte är att locka barn och unga att prova nya idrotter. Alla ska få en chans att "hitta sin idrott".

Ett konkret exempel är prova-på-aktiviteterna Olympic Day som SOK arrangerar runt om i landet tillsammans med lokala arrangörer och lokala idrottsföreningar. Under 2014 arrangerades 40 st Olympic Days i 26 av landets kommuner tillsammans med 400 idrottsföreningar. Totalt deltog 18.200 barn och ungdomar.

Postkodlotteriet ser det sociala värdet i de här aktiviteterna och på lotteriets förmånstagarfest den 4 mars fick SOK:s ordförande Stefan Lindeberg motta en check på 4 miljoner kronor. Totalt är bidragit från Postkod nu uppe i 8 miljoner kronor.

Inspirationsarbetet går vidare och under 2015 planeras ytterligare 35 Olympic Day.

Läs mer
Se när och var Olympic Day kommer i år på Olympic Days hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper