Hockeytjejen Frida Nevalainen med OS-silver från Turin 2006 kör skridsko med några av deltagarna från Olympic Day i Kungsträdgården. Foto: SOK

Publicerad 25 februari 2015

Olympic Day-turnén 2015 igång

Lagom till sportlovet i Stockholm har 2015-års turné av Olympic Day dragit igång med fyra stopp i Stockholm. Totalt kommer det genomföras cirka 35 olympiska prova-på-dagar för barn och ungdom under hela året.

Först ut är alltså Stockholm som andra året i rad satsar på olympiska idrottsaktiviteter under Sportlovet. Förra helgen sparkade turnén igång med två solskensdagar i Kungsträdgården och fullt med barn och föräldrar som provade på idrotter som bland annat skidskytte, längdskidor, konståkning, ishockey och curling.

På plats för att inspirera och leka med barnen fanns olympierna Sebastian Kraupp, curling, Frida Nevalainen, Tord Wiksten, skidskytte samt hockeytjejerna Danijela Rundqvist och Tina Enström.

- Som nyinflyttad från Norrland är det härligt att se en storstad som är så mån om våra barn och ungdomar. Lika mycket som jag vill lära barnen vad jag kan och varit med om, så blir jag också glad att till exempel alla duktiga ringettetjejer hjälpte och berättade för mig alla regler och vad man får och inte får göra. Det fanns många bra ledaregenskaper hos dom tjejerna, säger Tina Enström om dagarna.

Under tisdag och onsdag har Olympic Day fortsatt i Tumba och Botkyrkahallen med ännu fler idrotter och lokala föreningar på plats. Sedan rullar turnén vidare mot Sälen och Åre som nästa stopp.

Att anordna Olympic Day innebär ofta en boost för det lokala föreningslivet och många av de lokala arrangörer som har varit med står på kö för att få anordna Olympic Day igen. Nya stopp för årets turné är bland annat två dagar Göteborg i september.

Du hittar alla Olympic Day:s turnéstopp på Olympic Day:s egen hemsida:
www.olympicday.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper