Publicerad 11 februari 2015

Starkt allmänt stöd för Paris

Trots att 76 procent av befolkningen i Paris stödjer en OS-ansökan för sommarspelen 2024 är stadens borgmästare Anne Hildago tveksam till ett OS i staden.

-Först vill jag se den ekonomiska utredningen och även hur miljön påverkas. Vi måste också ha med näringslivet. Utan dem kan vi inte gå vidare. Och vi måste också bestämma oss för om vi ska försöka få OS 2024 eller världsutställningen 2025. Att arrangera båda klarar vi inte av, förklarar Hidalgo.

Paris var kanappa favoriter till att få spelen 2012.En stark slutspurt med Londons-OS-general Sebastian Coe i spetsen gav London spelen. Paris har arrangerat OS en gån tidigare. Men det var långt tillbaka i tiden - 1924.

Konkurrensen om spelen 2024 kommer bli tuff. Det är redan klart att Boston, USA, och Rom, Italien, kommer att lämna in en första ansökan.

I Tyskland står valet mellan Berlin och Hamburg medan städer som Baku, Budapest också förväntas söka spelen. Även Qatar har planer på att söka spelen. Senast 215 september måste Internationella Olympiska Kommittén ha fått in anmälningarna. 2017 beslutas vilken stad som får spelen.

Spelen 2024 blir de första sommarspel som kommer att följa IOK:s nya regelverk för ansökningsproceduren - Agenda 2020. Pdf, 79.9 kB, öppnas i nytt fönster.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper