Publicerad 29 januari 2015

Sju nya i "Stall Stenhammar"

SOK presenterade i samband med konståkning-EM en tavla med de sju nya aktiva som ingår i "Stall Stenhammar" för Olof Stenhammar.

Isabelle Olsson, konståkning överlämnar tavlan med nytillskotten i "Stall Stenhammar" till Olof Stenhammar. Foto: Maria Jangbro

Olof Stenhammar donerade tillsammans med sin fru Inger 2010 en miljon kronor per år i tio år till SOK för att fler talanger ska möjlighet att satsa fullt ut för att nå världstoppen.

-Vi behöver fler förebilder som vågar sätta upp höga mål, som vågar ta steget ut i det okänd, vågar vinna men också därmed förlora. Det kan ge andra ungdomar styrkan att inte bara drömma utan att verkligen våga satsa på att nå sina drömmar, förklarar Olof Stenhammar bakgrunden till sin och Ingers donation.

Olof Stenhammar gjorde en avgörande insats när han fick med näringslivet att tillsammans med staten starta SOK:s talangstöd 1998.

OLof Stenhammar ledde Stockholms försök att få sommar-OS 2004. När Aten sedan valdes som värdstad såg han till att tanken på ett talangstöd förverkligades i alla fall.

-Olof Stenhammars genorsitet skickar en stark signal. Det är den attityden vi vill förmedla till de unga med våra Olympic Days runt om i landet för att sedan med vårt Topp- och talangstöd ge allt fler möjligheterna att verkligen få pröva sina vingar fullt ut, säger SOK:s ordförande Stefan Lindeberg.

De nya i "Stall Stenhammar" är: Hanna Klinga, segling, Frida Andersén, ridsport fälttävlan, Nils van der Poel, skridsko, Isabelle Olsson, konståkning, Andreas Almgren, friidrott, Casandra Ikonen, taekwondo, Rebecca Peterson, tennis.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper