Årskurs 1-3

Att knyta an undervisningen till händelser i omvärlden kan vara mycket engagerande. Låt OS i skolans inspirationsmaterial, utformat efter Lgr11, tillsammans med din skolas egna förutsättningar bidra till ett temaarbete om OS, världens största idrottsevenemang.

Introduktion

Från vilka länder kommer eleverna i din klass? Hur långt hoppar världens bästa längdhoppare? I meter, decimeter, centimeter? Vilka idrotter finns att prova på i din hemstad? Vilka idrotter har ni tillsammans i klassen provat på?


Arrangera skolans egna Olympiska spel. Vilka idrotter kan vara lämpliga att ha med? Hitta på några egna idrottsgrenar som också kan vara med.


Surfa vidare och inspireras till din skolas alldeles eget OS i skolan-arbete.

Hitta fler uppslag under Ämne för ämne

Konturer av OS-ringarna, en lagerkrans och en fackla

Skriv ut och färglägg OS-bilder

Här kan du skriva ut ett dokument med OS-ringar, en lagerkrans och en fackla att färglägga.


OS i skolan - färgläggPDF

Färglägg Tokyo 2020:s maskot Miraitowa och Someity (extern länk)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

OS Maskot 2016

Gör din egen OS-maskot

Passa på att rita din egen OS-maskot. Välj en stad och ett årtal och använd din fantasi kring hur maskoten kommer att se ut.

OS-maskotar genom tiderna (PPT)Powerpoint

OS-maskotar genom tiderna (PDF)PDF

Alla OS-maskotar på en sida (PPT)Powerpoint

Alla OS-maskotar på en sida (PDF)PDF

Barn som åker pulka och skrattar

Lek och tävla

Vill du prova på något nytt på rasten? Eller behöver ni några roliga grenar till ert Skol-OS? Här finns förslag på olika lekar och grenar tillsammans med lista på eventuell rekvisita som behövs.
Ladda ner en lista med roliga idrottslekar (PDF)PDF

Gör en Olympisk Utmaning med eleverna!

Olympisk Utmaning är ett projekt som vill inspirera människor att röra mera på sig och prova på olika idrotter. Projektet riktar sig till alla åldersgrupper men är extra anpassat för barn och ungdomar.

Sveriges största idrottare ger tips och råd om sin idrott och ger en Olympisk Utmaning som alla kan prova på att genomföra. Utmaningarna är kanske svåra att göra i klassrummet men passar fint under rasten eller på en idrottsdag. Eller varför inte hitta på egna Olympiska Utmaningar med dessa filmer som inspiration! Huvudsaken är att eleverna får röra på sig och har roligt.

Klicka här för att se de Olympiska Utmaningarna