Vad är Olympic Day?

Olympic Day är en dag fylld av idrott, glädje och inspiration. Prova på idrotter, träffa olympier och ha roligt. Kanske OS blir din dröm?

Sedan 2011 har SOK, tillsammans med lokala arrangörer, genomfört drygt 200 Olympic Day. Under dessa dagar har över 131 000 barn varit med och fått möjlighet att prova på olika idrotter tillsammans med lokala föreningar och samtidigt träffa inspirerande olympier.

Olympic Day är en kostnadsfri dag. Dagen ska vara enkel, avslappnad och glädjen ska stå i fokus.

Olympic Day genomförs av lokala arrangörer på många olika orter i Sverige. Lokala idrottsföreningar står oftast för idrottsaktiviteterna och deltagarna får befinna sig i ett olympiskt sammanhang.

Tanken är att sammanföra barn och ungdomar och lokala idrottsföreningar under avslappnade, glädjefyllda former. Samtidigt bidrar olympier med inspiration. Och vem vet kanske väcks några olympiska drömmar...

Genom åren har vi provat olika varianter av Olympic Day:
* På lov- eller helgdag med anmälan här på hemsidan.
* Som idrottsdag i skolan.
* Som öppet, publikt evenemang utan anmälan.

Även föräldrar är välkomna!

Föräldrar är mycket välkomna att finnas med under dagarna och ibland kommer det i anslutning till dagen att finnas möjlighet att lyssna på en föreläsning då en av de deltagande olympierna berättar om sin idrott, sin satsning mot OS och vilken betydelse omgivningen har för idrottande barn och ungdomar.

Att anmäla sig

Ibland sker Olympic Day som idrottsdag i skolan eller som en helt öppen dag. Då behöver inte anmälan göras. Dessa dagar kan se lite olika ut, men prova-på-aktiviteter och inspiration av olympier är alltid centrala delar. På andra orter sker anmälan till dagen här på hemsidan. Innan Olympic Day går av stapeln skickas mer information med program för dagen ut till målsmans mailadress.

Intresserad?

Orter vi kommer till (Kommer snart!)

Kontakt

För varje ort finns en lokal kontaktperson. Kontaktuppgifter till dessa finns på respektive orts sida.

Kontaktperson på Sveriges Olympiska Kommitté är:
Nathalie Larsson
nathalie.larsson(at)sok.se

För press och media

Klicka här för att hitta nedladdningsbara bilder att använda redaktionellt.