Dags för Olympic Day!
Olympic Day
Dela

Tack Handskerydsskolan

2 juni

Imorse möttes vi av barn på skolgården som sa att det kändes att det var något annorlunda som hände idag, skolgården såg inte ut som den brukade. Vi hade förvandlat skolområdet till en arena för Olympic Day. 14 idrotter från de lokala föreningarna skulle ta aktivera Handskerydsskolans 350 barn.

Vi inledde dagen med en härlig invigning, tände OS elden och fick höra på nationalsången som framfördes av skolans elever, med sång och piano.

 

Vi var 7st Olympier på plats idag för att inspirera och idrotta tillsammans med barnen: Maggie Tufvesson, simning, Mats Erixon, friidrott, Emma Samuelsson, fäktning, Lars Lewén, skicross, Tord Wiksten, skidskytte, Johan Röjler, skridsko och Jag.

Jag försökte gå runt bland idrotterna med barnen så mycket som jag kunde. Det var full fart på varje station och vart jag än kom så möttes jag av barn som lyssnade, lärde och utmanade sig själva. När jag kom in på innebandyn så såg jag direkt vem och vilka som var nybörjare och gick fram till dem och hjälpte dem lite extra. Jag fick träffa Elin och hjälpte henne direkt med greppet, hur man håller en innebandy klubba. För hur lätt är det om man inte brukar spela? Inte så lätt. Hon berätta för mig att hon inte ville spela innebandy och man såg på henne att hon inte tyckte det var kul. För så kan det vara, att man inte tycker det man prövar är kul. Men jag ville ge henne de bästa förutsättningarna innan hon bestämde sig vad hon skulle tycka. Jag passade några bollar ihop med Elin, vi la straff på målvakten ihop som hon satte själv, stolpe in. Jag såg att hon hade lite mer energi efter några minuter så jag lämnade Elin för att gå till en annan aktivitet.

Efter dagen kom Elin fram till mig och sa- Jag älskar.. jag tycker om innebandy, det var jättekul! Då kände jag YES! Elin hade varit modig och vågat testa något som hon inte testat förut, hon var nybörjare men slutade inte innan hon försökt en längre stund vilket gjorde att hon gav sig själv chansen att verkligen ta reda på om hon tyckte om det. Förhoppningsvis testade du också en sport som du tyckte var extra rolig som du vill testa på igen. För det är just det som Olympic Day är till för, att du ska hitta en eller flera idrotter som du tycker om och vill fortsätta med tillsammans med dina lokala föreningar.

Tack alla barn, lärare och föräldrar som kom och hälsade på oss under dessa två dagar! Tack alla föreningar och föreningsledare, ni gjorde det där lilla extra idag!

Tack och hej- hockeytjej!

Danijela Rundqvist Ishockey

Dela

Olympic Day är ett projekt av SOK i samarbete med

Samsung
Recept- & Matinspiration - Arla
Recept- & Matinspiration - Arla