Dags för Olympic Day!
Olympic Day
Dela

Solsken i Svandammsparken

15 juni 2013

Strålande sol mötte hela Olympic-day gänget när vi anlände till Svandammsparken i centrala Nynäshamn. Många barn och ungdomar fick chansen att prova på bl a Skytte, Bågskytte, Segling, Ridsport, Fotboll, MTB-cykel och Boule, Asiatisk kampsport( jag har säkert glömt något).

I vintras på Olympic Day i Falun så testade Markus Oscarsson (Kanotist) mina hastighetsskridskor på isbanan så idag var det min tur att testa hans idrott. Jag har provat en tävlingskajak en gång tidigare vilket slutade med en genomvåt Johan så jag försökte försäkra mig om att den kajak som jag skulle prova idag var lättare att hålla balansen i vilket Markus intygade. Efter att jag fått på mig flytväst och för säkerhets skull lämnat mobil och plånbok i land så steg jag ned i sittbrunnen. Redan efter några sekunder förstod jag att här handlade det om att fokusera 100% för att jag skulle klara att hålla mig i kajaken och över vattenytan. Uppskattningsvis så var jag ute och paddlade i max 5 minuter och det var några kritiska ögonblick då jag trodde att det var kört men ändå lyckades rädda upp situationen.Till slut nådde jag bryggan och tog mig nöjd upp på den. Yes, jag klarade mig! Framförallt fick jag en djup respekt för vad som krävs för att bli en duktig kanotist. Att se alla andra ungdomar som tog chansen att prova paddling var inspirerande och dom såg inte alls ut att lida av samma balansproblem som mig.

Förutom ovan beskrivna vattenäventyr så hann jag med många utmaningar i längdhopp, två riktigt spännande Boulematcher, att prova Bågskytte och att lära mig "slå kullerbytta" som en ninja eller Samuraj. 

Det blev en toppendag i Nynäshamn och jag hoppas att ni alla som var där och provade-på något nytt blev sugna på att fortsätta lära er nya saker och utmana er själva inom idrottens värld. Det blev jag!

Vi ses i höst!
Skrinnarhälsningar Johan Röjler

Dela

Olympic Day är ett projekt av SOK i samarbete med

Samsung
Recept- & Matinspiration - Arla
Recept- & Matinspiration - Arla