Dags för Olympic Day!
Olympic Day
Dela

Olympic Day på Lugnet

Onsdag 21 november

Sista Olympic Day för i år avslutades i Falun med en massa idrottssugna barn.

På ett OS så ska ju tal hållas, elden tändas och nationalsången sjungas och det även på en Olympic Day. Vi fick höra Stefan Olsson hålla ett härligt tal, där vi fick en kort historia om hans satsning från sitt OS-silver till sitt OS-guld han tog nu i London 2012. Nathalie tände elden.
 
Efter invigningen så kilade jag med slalompaddlarna till simbassängen där dom skulle hålla till. Det blev lite trångt med 16 st kanoter samtidigt i vattnet, men en härlig syn. Alla barnen tyckte det var roligt och dom lärde sig att gå runt så dom kunde ta sig upp i kanoten igen från vattnet. Efter att ha tömt en massa kanoter med vatten så var det dags att gå vidare. Det blev basket, där jag mestadels stod på sidan och beundrade hur bra de var på att hantera bollen. 

Efter lunchen som jag avnjöt på Lugnets idrottsplats så var det dags att utmana Lassi Karonen i skridsko. Jag insåg ganska fort att mina skridskor var fel-slipade ;) Jag tog förnuftet och gav Lassi segern utan någon utmaning, då jag insåg att jag skulle förmodligen ligga på rygg utanför isen om jag hade kört. Jag fick istället se hur man skulle göra när Johan Röjler åkte.

Efter att ha varit ute ett tag var det dags att gå in i värmen igen. Det hade blivit dags för den fria timmen för barnen, då alla barnen får springa runt och pröva den idrott den vill. Det slutade med att jag var med och spelade fotboll med några grabbar och Nathalie Larsson. Jag var ju inte den bästa på planen direkt, snarare den sämsta :)

När timmen var slut så var det tid för avslutning där Johan Röjler höll ett avslutningstal och Nathalie Larsson släckte den Olympiska elden.
En härlig dag har det varit och ett stort tack till alla som har gjort denna dag perfekt.
 
De Olympier som var med och hade riktigt roligt denna Olympiska dag i Falun var.
Danijela Rundqvist (Hocky)
Nathalie Larsson (Skytte)
Stefan Olsson (Tennis)
Johan Röjler (Skridskor)
Lassi Karonen (Rodd)
och jag, Markus Oscarsson (Kanot)

Tack för idag!
Markus O

Dela

Olympic Day är ett projekt av SOK i samarbete med

Samsung
Recept- & Matinspiration - Arla
Recept- & Matinspiration - Arla