Dags för Olympic Day!
Olympic Day
Dela

Olympic Day med extra stjärnglans!

11 september

Hej,

Först måste jag säga att det är väldigt roligt att vara tillbaks till bloggandet efter en lång tid utan att fått förtroendet över skrivandet. Undrar om detta beror på att jag oftast skriver de längsta inläggen ;-)

Idag har vi fortsatt vår resa med ännu en dag på Prioritet Serneke Arena i Kvibergs Park. Igår var det ca 700 skolbarn på plats där barnen fick tilldelade stationer/grenar att prova på. Idag så var det en ”öppen prova-på-dag” där alla var välkomna. Det var bra uppslutning och extra roligt var att få se bekanta ansikten från gårdagen.

Förutom ”grunduppställningen” idag med mig (tennis), Danijela Rundqvist (hockey), Lars Lewén (skicross), Frida Nevalainen (hockey) och Nathalie Larsson (skeet) så fick vi många andra olympier med på invigningen där bl a Pernilla Wiberg, Ylwa Nowén, Gunnar Larsson och Jonas Bergqvist sågs. Idag så har nämligen alla f d Svenska Olympier samling i Göteborg med avslutande middag på kvällen, så det var ett ypperligt tillfälle för dom att få inspireras lite extra av alla idrottssugna barn.

Som vanligt så tycker jag det är roligt att prova på olika idrotter och att få utmana både er barn och andra olympier. Jag har denna gång fastnat lite extra för 2 grenar; Skytte och Teqball.

Vi börjar med skyttet. Först fick jag en liten genomgång av grundläggande teknik och tänk (välbehövligt) innan först skottet (någonsin) skulle fyras av. Min sittande serie var jag nöjd med då jag radade upp överraskande bra träffar; 8, 7 och 8 (max är 10). Sen var det dags för stående skytte. Som ”lätt” darrhänt så är det inte alltid så ”kul” när något skall göras med knivskarp precision (om jag har ett mjukt plastglas i handen som är fullt så händer det att jag skakar ut innehållet – det är både för att jag är lite darrhänt men också så spelar det mentala ett litet spratt, dock så har det här aldrig påverkar mig på tennisbanan). När instruktören säger, efter att sett på skärmen hur min skiktbild varierar kraftigt, ”om du träffar tavlan så får du en guldstjärna” så väcktes tävlingsmänniskan i mig. På första skottet så fick jag 9,4 (nästan i mitten) och följde upp det med 7,8. Detta kan varit min största prestation någonsin, för mig som person, då det är mkt mer utmanande att klara något jag inte är så bra på eller van att göra. Detta utvecklar mig och ger mig enorm glädje att vilja fortsätta att utvecklas!

Sen var det dags för roliga Teqball. Man står och tricksar med en fotboll för att sedan spela upp bollen på ett konkavt ”pingisbord”. Lika talangfull jag är med händer/boll, lika talanglös är jag med fötter/boll. Det skapar både frustration, utmaningar och vilja att bli bättre. Det gjorde att det blev många besök hos de trevliga instruktörerna.

Hoppas att vi ses snart igen.

PS. Vilken fantastik arena Prioritet Serneke Arena är. Den öppnades bara för någon vecka sedan.DS
Dela

Olympic Day är ett projekt av SOK i samarbete med

Samsung
Recept- & Matinspiration - Arla
Recept- & Matinspiration - Arla