Dags för Olympic Day!
Olympic Day
Dela

Foul, lobbar och fäktningsvinst i Farsta

27 september 2013

Andra dagen för Olympic Day på Farsta IP är nu slut och vi har haft en supertrevlig dag där vi olympier bestående av Nathalie Larsson (skeet) Markus Oscarsson (kanot) Johan Röjler (skridskor) Joakim pimpim Johansson (tennis) och jag Jenny Fransson (brottning) fått testa på att utmana eleverna i Farsta på olika idrotter.
 
Dagen började med invigning, tal av Johan och sedan sjöng vi tillsammans den svenska nationalsången efter att Markus tänt den olympiska elden. Efter det sprang alla förväntansfulla barn ut på sina stationer och jag följde sjätteklassarna in på basketen där vi fick testa träna en övning som även NBA-spelarna i USA tränar. Jag och de andra tjejerna var bara EN  passning  från att slå rekord från gårdagen, så det känns lite snopet, men vi var ändå rätt nöjda med resultatet då vi hade superbra samarbete. Efter det fick vi testa spela 2 mot 2 och jag hade lite svårt med att man inte får ha någon kroppskontakt i basket då jag är van med brottning och åkte på några foul.

Med en glad stämning fortsatte jag vidare mot fäktningen där Johan utmanade mig i en duell. Det var en jämn kamp som slutade 2-2 så vi fick köra en förlängning där första man som tog poäng skulle vinna hela matchen, och gissa om jag blev glad när jag träffade Johans hjälm med mitt svärd... Jag vann!!!:)

Detta gjorde mig så glad att jag kände att jag måste dansa av mig lite, så jag gick raka vägen till zumbatjejerna som var i full gång med att dansa till låten "I like to move it" med en av de yngre klasserna. Wow!! vilken energi det var i det rummet, man såg verkligen att alla hade roligt och även jag hade det!

Sen får jag väl erkänna att det fanns några idrotter som jag inte var riktigt lika bra på, t ex fotbollen där man skulle försöka lobba bollen, så var det flera av barnen som kunde lobba hur långt som helst. Även orientering testade jag på men där var det tur att jag fick hjälp av en liten tjej att läsa kartan, annars hade jag hamnat åt helt fel håll. Karaten gick också ganska bra där jag fick lära mig att parera sparkar och slag.
 
Dagen bara sprang iväg, men som man brukar säga "tiden går snabbt när man har roligt" , och så var det verkligen idag. 
 
Jag vill passa på att tacka alla duktiga ledare och deras föreningar för ett superbra jobb idag! Vi olympier hade jätteroligt och det såg ut som att barnen också hade jätteroligt.
 
Brottarkramar från Jenny 

Dela

Olympic Day är ett projekt av SOK i samarbete med

Samsung
Recept- & Matinspiration - Arla
Recept- & Matinspiration - Arla