Dags för Olympic Day!
Olympic Day
Dela

Autografer på Hultetskolan

29 maj 2013

Vaknade tidigt och gick ner och åt en lika god hotellfrukost som alltid. Satte mig i bilen och åkte från Jönköping till Nässjö. Väl på plats vid skolan fanns mina Olympier Jalmar, Nathalie och Anders. Även superfixaren Lisa och vår egna fotograf Gisela, vi möttes allihopa av massvis med förväntansfulla barn på skolgården. Den Olympiska elden tändes och vi sjöng nationalsången tillsammans.

Så härligt att se allt engagemang som alla lärare och elever har lagt ner på att denna dag skulle bli den bästa Olympic Day. Alla världens flaggor, OS-ringarna och en egen designad maskot fanns med i förberedelserna och smyckade skolan idag. De hade haft en teckningstävling där alla barn fick vara med att rita och designa en egen maskot. En av eleverna utsågs som vinnare och syslöjdsläraren fick sedan äran att sy ihop maskoten. Lärarinnan Anna var som "klippt och skuren" för dräkten och fick äran att vara Olympic Day-maskoten för en dag. Maskoten gav alla barnen och alla vuxna leenden på läpparna och massvis med skratt under dagen.

Under dagen ställde barnen massvis med härliga frågor om allt. Kanske var det svaret ja som de fick på frågan: Kan jag få din autograf på min arm? som gjorde dem allra gladast. Till alla föräldrar: Ursäkta för våra autografer på armar, skor och väskor. Jag hoppas ni såg mer än den signaturen, jag hoppas att ni såg det engagemanget och glädjen i era barn. Att de kom hem till er och berättade hur modiga de var som prövat massvis med helt nya idrotter.
 
Alla Olympier var ute hos de olika idrotterna under hela dagen. Anders passade på att pröva att rida för första gången i sitt liv med barnen. Det hade gått super. Mitt starkaste minne var när jag var med på gymnastiken på eftermiddagen. Där jag hjälpte barnen att stå på händer och möttes av en härlig liten tjej på 8 år. Jag frågade: vill du ha hjälp? Svaret jag fick: Jag kan redan det, jag kan nästan allt. Stolt att höra hennes svar. Tjejerna och killarna på gymnastiken fick hjälpa mig att ta fram mitt mod när jag skulle göra min första handvolt någonsin. Jag hade bestämt mig att jag inte skulle gå därifrån innan jag klarat det, och jag fixade det, 28år senare:) Tack alla barn!

Tack Nässjö för en oförglömlig dag och ett minne för livet!

Kram från Hockeyspelaren 

Dela

Olympic Day är ett projekt av SOK i samarbete med

Samsung
Recept- & Matinspiration - Arla
Recept- & Matinspiration - Arla