Dags för Olympic Day!
Olympic Day
Dela

Askersund

23 maj 2014

Olympic Day slog denna dag upp mini “olympiaden” i Askersund.

En idyllisk småstad belägen vid Vätterns norra strand.

Höstkall morgon, med klarblå himmel och sol välkomnade oss på idrottsarena.

Röda näsor, lite kalla tår och fingrar på morgonkvisten, hade vid avslutningen på eftermiddagen bytts mot rosiga kinder och nu varma ja aningen svettiga ungdomar.

Solens strålar värmde oss gott, men likaså allt idrottande. På stora gräsplanen spelades det fotboll med tillhörande teknikövningar och skott på mål förstås. Bredvid fotbollen hittade vi innebandyn, mindre boll och nu med en klubba I handen.

Utanför planen på den lite kuperade grässlänten bytte vi till ännu mindre boll, denna gång golfboll. Här sattes kroppskontrollen på prov. Det är inte alltid så lätt att både greppa klubban rätt, sedan svinga den och slutligen träffa bollen för att få den så nära hålet som möjligt. Grästuvor flög och en del four utropades i detta område. Nåväl, övning ger färdighet, å vem vet kanske är nästa Tiger Woods  en av alla ungdomarna från dagens Olympic Day.

Det bjöds förstås på massa fler idrotter så som, Tennis, Amerikansk fotboll, Volleyboll, Luftgevär, Bilsimulator, Bågskytte och Teambuilding.

Under dagen fanns “stora” Olympier på plats. Vi tycker det är otroligt kul att få delta på dessa dagar. Ni ungdomar bjuder på många härliga möten och minnen. Autografer skrevs, utmaningar utfördes och förhoppningsvis har vi kunnat inspirera till att kanske testa någon ny idrott eller satsa ännu mer på den som  redan är favoriten.

Självklart måste man ju få tid för återhämtning, och vad passar väl inte bättre då än fylla på depåerna med lite god lunch och mjölk i solskenet.

Detta är inte “riktiga” OS utan en liten minivariant. Förutom idrottandet så hölls förstås en inmarsch, med tillhörande invigningstal och elden tänds. Självklart avslutades även dagen I Olympisk anda, och elden släcks för att fara vidare till nästa stad.

Nu packar vi ihop för denna dag och hoppas på återseende. Och glöm inte det viktigaste av allt, ha kul;)

Facklan och Olympiska elden styr nu kosan mot Laxå.

Frida Svensson

Dela

Olympic Day är ett projekt av SOK i samarbete med

Samsung
Recept- & Matinspiration - Arla
Recept- & Matinspiration - Arla